Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan Elazığ, İdlip, Van’daki çığ faciası ve uçak kazasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Afetlerde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Bozan, “Bütün vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, kederli ailelerine sabır diliyorum. Allah benzer felaketlerden ülkemizi ve tüm vatandaşlarımızı muhafaza etsin” dedi.

Van Bahçesaray’daki çığ faciasına değinen Bozan, “Kestirme yol diye yazın kullanılan yol kışın neden kapatılmaz? ikinci çığ tehlikesine rağmen çığ bölgesine kurtarma amaçlı 200-300 kişiyi sokmak doğru muydu? Burada bir ihmalkarlık yok mu? Depremlerde de hep aynı sıkıntı var” ifadesinde bulundu.

İdlib krizine değinen Bozan şunları söyledi:

“Neredeyse her gün, İdlib ve Suriye’de yaşananları konuşuyoruz. Hep akan kan, Müslümanların kanıdır. Bombalanan ve yıkılan yerleşim alanları yine hep Müslümanlarındır. Bu bizi son derece üzmektedir.  İdlib’te şu an yaşanan insanlık krizi ise adeta içimizi yakmaktadır.  Tabi bunlar hep sonuçtur. Hep yanlış kararların hep yanlış adımların sonuçları. Gömleğin ilk düğmsi yanlış iliklenirse sona kadar yanlış devam eder ve gömleğin iki yakası yan yana gelmez. Dün Esed'le tatil yapanlar, ABD'NİN verdiği gazla bir anda Esed'i düşma ilan etti.”

Ekonomik sorunlar

Ak Parti’nin ekonomik anlayışı, çok ithalat, az üretim, vatandaşın sırtına, işsizlik, yüksek zam, yüksek enflasyon, yüksek vergi, yüksek borç, bindiriyor diyen Bozan, “Vatandaşın maaşına düşük zam yaparak vatandaşımıza hayatı çekilemez hale getirmiştir. Tek örnek verecek olursak, Avrasya tüneline geçtiğimiz hafta yüzde 56 oranında zam yapılmıştı. Bu köprüler ve yollar hizmet mi, sömürü mü? Ekonomiyi düzeltmenin tek çaresi, betonlaşma ve tüketim sevdasından vaz geçerek tarım, hayvancılık, sanayi ve teknolojide yerli üretime ağırlık vermektir” dedi. 

Kudüs mitingi daveti

9 Şubat Pazar Günü Saat 14:00 te İstanbul/Yenikapı’da Büyük Kudüs Mitingi’ni gerçekleştireceklerini belirten Bozan, “Bugün Kudüs için bütün kimliklerden sıyrılıp tek bir yürek olma günüdür. Bugün Kudüs için ihtilaflarımızı bir kenara bırakma ittifak etme günüdür. Çünkü, Küresel güçler, Müslümanları öldürürken Türk, Kürt, Arap, Sünni Şii, Hanbeli, Şafi, Hanefi şu parti bu parti diye ayırt etmiyorlar. Artık, İslam dünyası içinde bulunduğu tartışmalardan sıyrılmalı Siyonizm’e ve Batılı Küresel güçlere karşı tek bir yürek olmayı başarmalıdır.  Siyasi görüşü, partisi, ideolojisi, inancı ne olursa olsun, başta İstanbul'daki vatandaşlarımız olmak üzere, aziz milletimizin her bir ferdini ayrı ayrı bu mitinge davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim