Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenya Dışişleri Bakanı Miroslav Cerar ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Rusya ile devam eden İdlib görüşmelerine ilişkin konuştu.

Görüşmelerin ilk turunda mutabakat sağlanamadığını söyleyen Çavuşoğlu, "Bir yol üzerinde uzlaşı olsaydı, bugünkü toplantıya ihtiyaç olmazdı. Bir mutabakat sağlanmadığı için, öneriler paylaşıldığı için devamı konusunda bir görüş birliği sağlandı. Bugün de 12.00'de bir toplantı başladı. İdlib'de bir an önce ateşkese riayet edilmeli” ifadelerini kullandı. 

 "Rejimin saldırıları durdurulmalı, yoksa gerekli adımları atacağımızı zaten söyledik'' diyen Çavuşoğlu, görüşmelerden sonuç çıkmazsa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir araya gelebileceğini de açıkladı.

 ‘Dürüst olmayan siyasetçi’

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, “Kıbrıs Türk´tür Türk kalacaktır’ siyaseti 1950'lerin sloganıdır" sözlerine ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, “Rejim saldırganlığını sürdürürken ve bu kadar insan ölürken siyasi süreçten bahsetmek mümkün değil.  Seçim kampanyalarında Türkiye'yi malzeme yaptılar. Biz KKTC'nin Kıbrıs Türk halkının eşitliğini savunurken, o kendi kendine soru-cevap veriyor. Biz Kıbrıslı Türklerin eşitliği diyoruz, o ne diyor. Ben hiçbir yerde böylesine dürüst olmayan bir siyasetçiyle hiç çalışmadım. Bunu da daha sonra açıklayacağım. Daha önce de dürüst olmayan çok şeylerini gördüm. Maalesef KKTC'ye dürüst olmayan böyle bir siyasetçi yakışmıyor. Kıbrıs'ın iç işlerine karışmamız mümkün değil, buna Kıbrıs halkı kendi karar verecek” diye konuştu. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim