Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayın programında değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısıyla ilgili yöneltilen soruya, “Erken seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Erken seçim olması için bir kişinin karar vermesi gerekiyor. Erken seçim talebi gelirse, 'Hay hay' deriz. Erdoğan ve ekibi ülkeyi yönetemiyor. Milletin anası ağladı” yanıtını verdi.

 Erken seçim konusunda tahminde bulunmak istemeyen Kılıçdaroğlu, “Bizim için öncelik huzuru oluşturmak. Seçimin ne zaman olacağı konusunda tahmin etmekte zorlanıyorum. Erdoğan'ın ruh sağlığı iyi değil, saldırgan. Böyle bir ortamda seçimin ne zaman olacağını bilmiyorum. Erken seçim çağrısında bulunmuyoruz ama getirirlerse 'Evet' deriz” dedi.

 ‘HDP haklı’

 24 belediyesine kayyum atanan HDP'nin erken seçim çağrısını haklı bulan Kılıçdaroğlu, "Demokrasinin kuralları var. Demokrasi isteyenlerin bir araya gelmeleri işin doğası gereği. Erdoğan bizim yaptığımız ittifakı bozmak istiyor. Barış Pınarı Harekâtı'nın ertesi günü Millet İttiffakı'nın bozulması gerektiğini söylüyor. Ordunun gücünü kullanarak nasıl bozarım diye düşünüyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

AK Parti'ye oy verenlerin vicdanına sesleniyorum. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kime veriyorsunuz ya. O yetim süt içerken vergi veriyor. Niçin? Atanmış bakanlar ömür boyu sefa içinde yaşasınlar diye.

Hikaya bu. Alışveriş merkezlerinde dolarla kira olmaz diyorsun. Gereğini yaptın mı kardeşim. Yolları otoparkları dolar bazında... Milli paraya dönüyoruz. Milli para 17 yıldır geçerli değildi şimdi geçerli olacak.

Sorunu ne EYT'nin onu bilmiyorlar. Dertlerini bilmiyorlar. Beni işimden attılar bana iş vermiyorlar yaşlısın diyorlar. Devlete gidiyor aç kalacam diyor. E sen daha gençsin emekli olamazsın diyorlar.

Bunlar Aile sigortasıyla çözülecek. İşsiz kaldığın dönemde sana 10 ay para veriyor. Aile sigortası devreye giriyor ve bütün aileye bakıyor. Aile sigortası, uluslararası çalışma örgütünün kabul ettiği bir sözleşme. Yaşlılık, emeklilik, ölüm, işsizlik gibi...

Daha fazla prim ediyorum daha fazla çalışıyorum ve emekli maaşım düşüyor.

Bütçede para var. Kimin için harcayacağın önemli. Vatandaşa mı yoksa yandaşa mı?

15 Temmuz

15 Temmuz'u en çok Erdoğan konuştu. Şehit ailelerine yardım için vakıflar açıldı. 'Ne kadar baaşta bulunuldu?' dedik. 'Bu para nerede?' diyoruz. Cevap alamıyoruz. Vakfın adına baktık. Gittik adrese böyle bir vakıf yok. Mahkemeye yanlış bilgi veriyorlar. Yok öyle bir adres. Bu paranın açıklanması lazım. Bu paranın günlük olarak millete açıklanması lazım.

15 Temmuz kullanıldı.  Şehitler de gaziler de kullanıldı. 309 milyon nerede? 'Efendim bu para Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hesabında' Neden orada. Vakıfın hesabında olması gerek.

En tepedeki kibirli olursa diğerleri de kibirli olur.

Tank palet fabrikası

İşte belgesi. Dünyanın herhangi bir ülkesi kendi silah fabrikasını başka bir ülkeye peşkeş çekmez. 25 yıllığına özelleştirme yapıyorsunuz. Kaça devrettin? İhale yaptın mı? Bizim mi haberimiz olmadı. Bu bir Türkiye Cumhuriyeti'nin silah fabrikası. Değeri 50 milyon dolar.

Buna ilişkin ikinci kararname çıkardı devir işlemlerini yaptı ve sakladı. 50 milyon dolara Katar ordusuna veriyorsun. Ben kendi ülkemin çıkarlarını savunurum BMC'nin değil. Satılsa kiraya verilse para alınır. Nerede para? Ben peşkeş çekildi diyorum.

Canan hanım koruma istemedi. Bizim il başkanımızın öyle bir derdi yok. Hangi devletten bahsediyorsunuz. Sarayın ve bir avuç insanın yönettiği bir devlet var şu an. Bütün milletin gözü önünde linç edilmeye kalktık.

'Beştepe'ye giden CHP'li kim?' iddiası

Şaşırmadım efendim. Zaten CHP'yi nasıl dağıtırız, nasıl kendi içinde kavga çıkar diye çalışan ekipleri var. Defalarca söyledim. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu paralar verildi biz bunları gayet iyi biliyoruz.Barış Pınarı Harekatı vardı o millet ittifakını nasıl dağıtırım onun hesabını yapıyor. Başka işin gücün mü yok? Erdoğan'ın CHP'yi dağıtmak için, CHP kendi içinde kavgalıdır devleti yönetemez diye bir algı yaratmak istiyor. Devletin en kilit noktalarında kişileri devreye soktuğunu biliyorum. İsim vermek istemiyorum ama herkes biliyor. Devleti bilen herkes anlar.

Bu haber madem ki Türkiye'yi çalkaladı. Her konuda konuşma yapan Erdoğan niye bu konuda konuşmuyor? "Yok öyle bir şey" desin. "Kimseyi davet etmedim, kimseyle bu konuyu hiç konuşmadım" diyemez mi? Niye demiyor? Buradan Erdoğan'a açık ve net soruyorum. Bu haber doğru mudur, yanlış mıdır kardeşim söyle.Her konuda konuşuyor. Ağzını açtığında lafları arka arkaya sıralıyor. Türkiye'nin medya ve siyaset dünyasını ilgilendiriyor. Herkes konuşuyor. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim