DİYARBAKIR - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü, “Ulusal birlik ruhu ile özgür topluma doğru yürüyoruz” sloganıyla 5’inci Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirdi. Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Demirok Tesisleri’nde gerçekleştirilen kongreye, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, partililer, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve kişiler katıldı.

 DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, “Ulusal birliği sağlamak lazım. Ulusal birlikle mücadele edebiliriz. Birinci hedefimiz ulusal birlik olmalı. Birlik ve beraberlik ruhuyla bir araya gelmeliyiz. Bu çalışma kutsaldır ve hep birlikte bu çalışmayı sürdüreceğiz. 15 bin partilimiz tutuklandı. Parti üyelerimize onlarca yıl ceza verilmiş. Bunlara karış hangi parti ayakta durabilir? Bu tutuklanmalar bizi durduramaz. Zafer bizim olacak” diye konuştu.

 Güven, şunları söyledi: “Ulusal birlik yükselerek devam ediyor ve Kürtler artık statüsüz yaşamak istemiyor. Biz yönümüzü halkımıza çeviriyoruz. Halkımızla birlikte başaracağız. Bugün ne yaşıyorsak yaşayalım, sonu muhteşem olacak.”

Yapılan konuşmaların ardından partinin faaliyet raporları okundu. Tek listeyle gidilen seçimde, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanlığına Seval Gülmez ve Mehmet Bakır seçildi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim