HABER MERKEZİ

DİYARBAKIR - HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, DEDAŞ'ın elektrik faturaları üzerinden yurttaşları bir süredir mağdur ettiği öne sürülen duruma ilişkin Meclis’e önerge verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (DEDAŞ) elektrik faturaları üzerinden yurttaşları bir süredir mağdur ettiği öne sürülen duruma ilişkin Meclis’e önerge verdi.

Diyarbakır, Mardin, Urfa, Batman, Siirt ve Şırnak illerinin elektrik ihtiyacını karşılayan DEDAŞ'ın elektrik faturaları üzerinden yurttaşları bir süredir mağdur ettiğinin öne sürülen önergede, "Sık yaşanan elektrik kesintileri, elektrik faturalarının çok yüksek gelmesi, icra işlemlerinin arttırılmaya başlanması, mahkeme kararlarına rağmen DEDAŞ’ın usulsüz yaklaşımları birçok mağduriyeti de beraberinde getirmekte esnafı, çiftçiyi, çalışanı, yurttaşı zora sokmaktadır. DEDAŞ’ın verdiği elektrik hizmetlerinin kalitesinin araştırılması, elektrik faturalarının miktarının hangi kriterler üzerinden belirlendiğinin tespit edilmesi, 'kaçak elektrik' gerekçesi ile kesilen elektriklerin kesilme gerekçelerinin bilirkişiler tarafından gerçek nedeninin ortaya konulması ve mağduriyet durumlarının ortadan kaldırılması amacı ile Anayasanın 98. ve İç Tüzüğün 104. ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması için gereğini arz ve talep ederiz" denildi.

Editör: TE Bilişim