Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, muhalefetin, "deprem vergileri nereye harcandı" sorusuna karşılık şunları söyledi: "Biz bunları yaparken bunu insani vicdani ve üstlendiğimiz görev sebebiyle yaptık. Fakat haberi yok. Sorun Van depreminden haberin var mı diye? İnanın yoktur. Biz yaklaşık eski parayla 20 katrilyona yakın para harcadık. Deprem için topladığınız paraları nereye harcadınız diye utanmadan soruyor. Bu paralar yerine gittiği gibi biz milli bütçeden buralara ciddi harcamalar yaparak buraları ayağa kaldırdık. Edremit diye bir ilçe var, sorun bilmez. Burayı biz adeta denize nazır bir ilçe olarak inşa ettik. İpekyol'u bilmez, Erciş öyle, sıfırdan inşa ettik. Van'ın genelini bilmez. Suyu yoktu suyu Van'ın. Devlet Su İşleri'ni seferber ilan ettik. Bu belediyenin göreviydi ama terör örgütleriyle el ele olan bu belediye halkını susuz bıraktı.”

“Bingöl’ü biz inşa ettik”

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı da Erdoğan, “Bugünkü Bingöl'ü biz inşa ettik. Simav'a da anında müdahale ila bugünkü Simav'ı inşa ettik. Beklemedik, bir yerden bir şeyler gelecek diye beklemedik. Biz bekleseydik yolda kalırdık. Ama biz hemen milli bütçemizden gerekli adımları attık. Bay Kemal sen neredesin ya? Sen kiminle cirit attığının farkında değildin. Bu işi de öğrenemeyeceksin. Onlar ne yaparlarsa yapsın biz vazifemizi iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

 Erdoğan, "Riskli alan olarak belirlenen yerlerde de hali hazırla 60 milyar liralık bir kaynakla yatırımlarımız devam ediyor. Ülkemizi depreme hazırlamak için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

 Erdoğan, “İşte o sordukları deprem vergilerinin 2003-2019 yılları arasındaki toplamı cari fiyatlarla 66 milyar lira. 2019 fiyatlarıyla 147 milyar liradır. Şu ana kadar depremlerin ardından yapılan ve depreme hazırlık için yürütülen çalışmalarda harcanan kaynak ise bu rakamların yaklaşık 5 katıdır. Türkiye'yi onca acısının arasında bu tür tartışmaların içine çekenleri de kınıyorum ve sevgili milletime havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

 Trump’ın planı

 Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı “Yüzyıllık Plan”a dair de, “Bu planla işgal edilen Filistin topraklarının ilhakı amaçlanıyor. Türkiye olarak görünürde iki devletli çözümü kabul eden ama esasta Kudüs'ü tümüyle gasp eden ve Filistin'i tamamen yok eden bu planı asla tanımıyor ve kabul etmiyoruz” dedi.

 "Kudüs kırmızı çizgimizdir” diyen Erdoğan, “Başta Suudi Arabistan sesin çıkmıyor sesin! Ne zaman çıkacak? Umman, Bahreyn aynı şekilde. Abudabi yönetimi. Bir de oraya katılıp alkış tutuyorlar. Yazıklar olsun! Acaba o alkış tutan eller bu haince atılan adımın hesabını nasıl verecekler? Binlerce yıldır olduğu gibi bugün de dünya barışının anahtarı Kudüs'tür” ifadelerini kullandı.

 Suriye ve Libya

 Erdoğan, Suriye’de askeri güç kullanmaya devam edeceklerini belirterek, "Biz Türkiye olarak tüm samimiyetimizle Suriye’nin tüm halkıyla birlikte istikrarını ve güvenliğini istiyoruz bunun için de askeri güç kullanmak dahil ne gerekiyorsa yapmaktan çekinmeyeceğiz. ülkemizi Suriye'de çıkmaza sürükleyerek dikkatimizi dağıtmaya çalışanların hesapları tutmayacaktır. Bu duruşumuzun Libya'da sergiliyoruz. Hafter gibi ücretli bir lejyonerle değil biz oradaki ilişkimizi BM Güvenlik Konseyi'nin tanıdığı Sarrac'la yönetiyoruz Ama maalesef birçok ülkeler Abdabi yönetiminin adeta memuru konumundaki Hafter'le yürütüyorlar” dedi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim