Özsökmenler, “Halkımızın yoğun talebi, parti binalarımızın abluka altına alınması ve işlemlerin aksaması nedeniyle aday adaylığı başvuru süresi 18 Aralık 2018 Salı günü saat 17:00'ye kadar uzatılmıştır. HDP, demokrasi ve barış mücadelesinin sürükleyici gücüdür” dedi.

 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yurdusev Özsökmenler’in açıklaması şöyle:

İl ve ilçe binalarımızı kuşatan Emniyet güçleri partimize giriş ve çıkışları da engellemiştir. Bu abluka, gözaltı ve tutuklamalar nedeni ile bazı illerimizde aday adayı başvuru işlemleri büyük ölçüde aksamıştır. Zaten iktidarın amacı da HDP'nin yerel seçim çalışmalarını engellemektir.

Ancak bütün baskı ve zulme rağmen aday adaylığı için binlerce kişi partimize başvurmuştur. Yapılan her başvuru aynı zamanda baskı ve zulme karşı onurlu bir beyan ve duruştur.

Halkımızın yoğun talebi, parti binalarımızın abluka altına alınması ve işlemlerin aksaması nedeniyle aday adaylığı başvuru süresi 18 Aralık 2018 Salı günü saat 17:00'ye kadar uzatılmıştır.

HDP, demokrasi ve barış mücadelesinin sürükleyici gücüdür. HDP, umut demektir, güven ve cesaret demektir. Partimiz, halkların ve ezilenlerin beklentilerini boşa çıkarmayacak, bütün baskı ve engellemelere rağmen bu mücadeleyi yerel seçimlerde de ülkenin her yanında ve hayatın her alanında yükseltecektir.” (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim