Halkların Demokratik Partisi (HDP), 23 Şubat’ta 4’üncü Olağan Kongresi’ni yapacak. HDP, büyük kongre öncesi bölge toplantılarını ve gençlik konferansını gerçekleştirdi. Karadeniz, Ege, Çukurova, İç Anadolu, Serhat ve Marmara’da kadın ve karma bölge toplantılarını yapan HDP’de sırada büyük konferanslar var. Önce kadınlar sonra tüm bileşenlerin katılımıyla büyük konferanslar yapılacak.

 Bölge toplantıları

 HDP, 21 Aralık’ta Karadeniz ve Serhat, 22 Aralık’ta Ege, 28 Aralık’ta Marmara, 29 Aralık’ta Çukurova ve İç Anadolu bölge toplantılarını gerçekleştirdi. HDP'nin 7 bölgede yaptığı toplantı ve konferanslara; Samsun, Sinop, Rize, Ordu, Çorum, Giresun, Amasya, Trabzon, Zonguldak, Van, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Kars, İzmir, Antalya, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Yalova, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Ankara, Konya, Kayseri, Kırşehir, Eskişehir illerinden katılımlar sağlandı.

Toplam bin 34 delegenin katıldığı toplantılarda, merkezi konferans delegeleri belirlenerek, yeni dönem parti meclis üyelerine dair öneriler sunuldu. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyelerinin, milletvekillerinin ve bileşen parti temsilcilerinin de katıldığı toplantılarda, HDP’nin siyasi ve örgütsel durumumu ile yeni dönem yol haritası tartışıldı.

 HDP, 4-5 Ağustos 2019 tarihinde de Diyarbakır’da, 7 bölgenin 70 ilinden 650 delegenin katılımıyla geniş katılımlı bir konferans gerçekleştirdi ve Türkiye'nin temel sorunları ile çözüm önerilerini tartıştı.

 Bölge Karma ve Kadın Toplantıları ile Gençlik Konferansı’nda yapılan tüm bu tartışma ve öneriler 3’üncü Büyük Konferans’ta değerlendirilecek. Yapılan değerlendirmeler ışığında HDP 4’üncü Olağan Kongresi’ne gidecek. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim