Halkların Demokratik Partisi (HDP), Şubat ayında 4. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirecek. Kongre öncesi partinin Diyarbakır İl Örgütü, 19 ve 20 Aralık tarihlerinde iki gün sürecek olan konferans düzenliyor.

 Parti Meclisi (PM) Üyesi Rabia Tekas, konferansların amacını, “Örgütlülüğümüzü pratik sahada sergilemek gerekiyor” şeklinde açıkladı.

 19 Aralık’ta kadınların katılımıyla, 20 Aralık’ta ise tüm bileşenlerinin katılımıyla iki gün sürecek konferans düzenleyeceklerini aktaran Tekas, "Bizler sadece kongre süreçleri değil, 30 yıllık demokratik siyasi alanda ve onun öncesinde 40 yıllık bir mücadele deneyimi ışığında bu çalışmaları yürütüyoruz. Dolayısıyla örgütlü bir kadın yapımız var. Kongrelerimizde kadın temsiliyeti olmazsa olmazımızdır. Eşbaşkanlık mor çizgimizdir. Bu konuda kadın temsiliyetinin kongrelerde sağlanması için bir dizi çalışmalar yapıldı. Biz kadınlar kadını örgütleme gibi bir misyondan ziyade toplumun siyasetine, toplumsal siyasete örgütlemek gibi bir görev ve misyon sahibiyiz. Topluma öncülük etmek, yeni yaşamı örmek, yeni yaşama tüm alanlarda kadın temsiliyeti sağlamak gibi bir rol ve misyona sahibiz” dedi.

 Sonuçlar kongreye taşınacak

 Konferanslarda önemli tartışmaların yürütüleceğini ve konferans sonuçlarını kongreye taşıyacaklarını ifade eden Tekas, “Dolasıyla bu bilinçle konferansa katılacak kadın arkadaşların kadın politikalarından doğru bugüne kadar siyasetimizin bel kemiğini oluşturan, kadın mücadelesini daha bir üst aşamaya nasıl taşıyacağımızı tartışmalarını yürüteceğiz ve bunun kararlaşma süreçlerine gideceğiz" diye belirtti.

 İki gün sürecek olan konferans, partinin Diyarbakır İl binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu’nda yapılacak.

Editör: TE Bilişim