CHP Parti meclisi üyesi, eski milletvekili Eren Erdem'in dün şartlı tahliye edilmesinin ardından tekrardan tutuklanmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Tam bir kumpas mağduru. FETÖ'cü diye suçlanıyor. Yardımla suçlanıyor. Ne yardımı?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

-Türkiye uçacak diye işçi, emekli, köylü, tüccar kardeşimiz oy verdi. Doğru, Türkiye uçtu. Ama uçurumdan aşağı uçtu.

- Çiftçiyi gözden çıkardılar, futbola Ziraat Bankası yetişti. Ziraat Bankası futbol için kredi veriyor. Çiftçi kardeşim bunu görmüyor musun? Sanayicinin önündeki en temel sorun, yarını görememesi. Bilmemekte de haklı, kimse bilmiyor. Sanayici yarını göremezse yatırım yapamaz. Esnaf kardeşim seni de gözden çıkardılar.

-Emekli kardeşim milyonlarsınız siz, sizi açlığa yoksullağa mahkum eden bu iktidarı oylarınızla cezalandırmazsanız torununuzun yüzüne bakamayacaksınız.

-Emekli kardeşim, yüzde yüzlerle zam yapılan ürünlere rağmen maaşınıza yüzde on zam alıyorsunuz. Sizi açlığa mahkum ediyorlar. Milli gelir artışından bile size pay vermemeyi tercih ettiler.

- Parti Meclisi Üyemiz Eren Erdem, tam bir kumpas mağduru. Hayatı FETÖ'yle mücadeleyle geçti. Ama FETÖ ile suçlanıyor. Gizli tanık kumpası kurdular. Tahliye kararı verildi. Ama karar uygulanmadı. Üstüne tutuklama kararı verildi. Böyle bir şey yok.

-Bülent Şık; gıda mühendisi, akademisyen. Kanser yapan yiyecekleri açıkladı diye devlet sırrını açıklamaktan yargılanıyor. Allah akıl fikir versin.

-Gencecik bir akademisyen, Ceren Damar'ın öldürülmesi hepimizi yasa boğdu. Eşinin yaptığı konuşma hepimize örnek olacak nitelikte, ‘iyi insan olun' diyor, iyi insan. Grup Başkanvekillerimiz bir öneri getirecekler, bu bir eğitim cinayetidir. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim