Bekir GÜNEŞ/ÖZEL HABER

DİYARBAKIR - İstanbul seçimine çok kısa bir süre kalırken, Doğu ve Güneydoğu'da bulunan CHP'li il başkanları ve yöneticileri de İstanbul seçimleri için yoğun bir çalışmanın içine girdi.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ile CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu da İstanbul'da bulunan Van ve Diyarbakırlı seçmenleri İmamoğlu için ikna etmeye çalışıyor. İki il başkanı da HDP'li ve Kürt seçmenlerin İmamoğlu konusunda ikna olduklarını söyledi.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, bir haftadan fazla bir süredir İstanbul'da bulunan Diyarbakırlıları ikna etmek için çalışmalar yapıyor. Sayın, Yıldırım ile İmamoğlu'nun tartışma programına dikkat çekerek, "En son canlı yayında Yıldırım bilerek mi bilmeyerek mi bilmiyorum ama kimsenin çok fazla dikkat etmediği bir şey söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve onları destekleyen bir HDP var dedi. HDP'nin bu ittifakı desteklediğini belirten bir söz etti. Bu sözleri Diyarbakır ziyaretinin hemen ardından da söylemesi Diyarbakır'da umduğunu bulamadığını gösteriyor” ifadelerinde bulundu.

‘Kürtler artık süslü laflara kanmıyor’

Sayın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsanlar artık çok politik. Sen 3 ay boyunca ortağınla her türlü hakareti yapacaksın, seçilmiş belediye başkanlarına seçilmişlerine her türlü hakareti edeceksin. Onları terörist ilan edeceksin sonra süslü bir lafla onların gönlünü kazanmaya çalışacaksın, yok böyle bir dünya. İnsanlarımız demokrasiye uzun süredir susamışlar. Eskiden kör topal bir demokrasimiz vardı, ama şimdi bunu kendilerinin de görmesi ve bilmesi lazım.

İnsanlarımız sürekli olarak haksızlığa uğrayanların yanındadırlar. Eski mitingleri de bilirim ama İmamoğlu'nun yaptığı mitinglerde otobüs gidinceye kadar kimse orada dağılmadı. Biz Doğu-Güneydoğu, tüm 81 il başkanının hepsi burada çalışmalarını yapıyorlar birebir görüşmelerimiz oluyor. Son günlerdeki gördüğüm mitinglerde her şey çok güzel olmuştu."

İstanbul'da bulunan Diyarbakırlıların kararını verdiğini vurgulayan Sayın, "Sadece Diyarbakır'da değil, Doğu ve Güneydoğu'daki tüm vatandaşlarımız kararlarını vermişler. Hem de çok iradeli bir şekilde kararlarını vermişler. Bu konuda hiçbir tereddüt yok. 31 Mart'a HDP seçmenleri kendi iradeleriyle oy kullandı, ama şimdi HDP seçmeni çalışıyor. Onun için kendileri sahaya inmişler çalışıyorlar. CHP kadar kendi adayları gibi çalışıyorlar ve bu taktire şayan bir şey" diye konuştu.

‘Kürtler haksızlığa uğrayan İmamoğlu'nun yanında’

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu ise 10 gündür İstanbul'da çalışma yaptıklarını söyledi. Kurukçu, genelde STK, kanaat önderleri ve hemşehrilerin ziyaret edildiğini belirterek, "Biz bu süreçte haksızlığa uğramış ve mazbatası elinden alınmış Ekrem İmamoğlu için her türlü çabayı gösteriyoruz. Özelikle şunu vurgulamak istiyoruz. Binali Yıldırım canlı yayında sürekli olarak İmamoğlu'na "yalancı" dedi, ama İmamoğlu hiçbir zaman tavrını değiştirmedi.

İnsan haklı olduğunda daha rahat konuşuyor. Van ve Serhat bölgesinde gelenler kararını verdi ve İmamoğlu'na destek verecek. Bakın ben de Kürt kökenli bir vatandaşım.  CHP'nin il başkanıyım. Dışarıdan baktığımızda AKP'nin Kürtler hakkındaki söylemleri samimi ve inandırıcı gelmiyor. Bir barış süreci yaşandı bu süreçte Kürtler kandırıldı.

Bu süreçte hiçbir Kürt vatandaşımızın AK Parti'nin vereceği boş vaatlere kanmaz. Artık söylemleri inandırıcı gelmiyor. Özelikle buradaki Kürt kökenli vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde. AK Parti'li birçok vatandaşımız bile Ekrem İmamoğlu'nun haksızlığa uğradığını ve bu seçimde tavırlarını bu göre şekillendireceklerini” öne sürdü.

Editör: TE Bilişim