Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye başlattığı operasyonlara sadece iki devletin destek verdiğinin belirten Akşener, “Türkiye ilk kez sınır ötesi harekat yapmıyor. Daha önce de çok sayıda operasyon yapıldı, yapılmaya devam edilecek. Ancak hiçbir operasyonda bu kadar yalnız kalmadık. Erdoğan’ın dostları yalnız bıraktı. Oturduğu makamı 1974’teki barış harekatına borçlu olan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bile harekata karşı çıktı. İşe iletişim ve diplomasiden başlamanız lazım Sayın Erdoğan. İki yıldır Fırat’ın doğusuna harekat yapacağız dediniz anlamıyorlar diyorsanız. Anlamıyorlarsa anlatmanız lazım Sayın Erdoğan. Devletin amacı derdini milletine ve dünyaya net bir şekilde anlatmaktır” diye konuştu.

 ‘Türkiye’nin menfaatleriyle kumar oynandı’

 “Harekât başladıktan sonra ikna etmeye başlarsanız yalnız kalırsınız” diyen Akşener, “ Türkiye’nin tarihten gelen bir dış politika stratejisi vardı. Bu stratejisinin ağırlık merkezi Ortadoğu değildi. Daha dengeliydi. Statükonun korunması ile çatışma hallerinde tarafsızlık benimseniyordu. Türkiye’yi bu duruma getiren strateji değişikliğidir. Türkiye’nin milli menfaatleriyle kumar oynandı” diye konuştu.

 ‘Nasıl koruyacaksınız?’

 “Barış Pınarı Harekatı’na paralel olarak PKK ile bir müzakere mi planlanıyor?” diye soran Akşener, “Erdoğan’ı uyarıyorum. Dostunuz Trump, kuvvetler ayrımının gayet güçlü olduğu bir ülkenin başkanı. Kendisine yönelik bir azil süreci olduğu gibi önünde seçimler var. Politikamızı Trump’ın seçim malzemesine alet etmeyin” dedi. Akşener konuşmasını, “Erdoğan, milletimizi ekonomik yaptırımlara karşı nasıl koruyacaksınız?” sorusunu sorarak bitirdi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim