HABER MERKEZİ

DİYARBAKIR - Sadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, basın açıklamasıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır’da yaşanan ihale krizine ilişkin konuşa Bozan, “Türkiye genelinde sık sık gündem olduğu gibi Diyarbakır'da da bazı kurumların isimlerinin karıştığı, davet yöntemiyle adrese teslim şeklinde şaibeli ihalelerin yapıldığı iddiaları basına yansıdı. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ve Bağlar Belediyesi’nin isimlerinin de karıştığı bu iddaların araştırılması ve gereğinin yapılmasını halkımız adına yetkili mercilerden bekliyoruz” dedi.

Su zammına dikkat çekti

DİSKİ’nin su zammını da değerlendiren bozan, “Diyarbakır'daki vatandaşlarımızın ve esnafımızın maddi sıkıntıları ortada iken, resmi rakamlara göre enflasyonun yüzde 11.84 olduğu bir dönemde, kaldı ki suya yüzde 50 bile olsa bu fahiş zammın yapılmasını doğru görmüyoruz. Bir an önce bu zammın geri alınmasını bekliyoruz” ifadesinde bulundu.

Bölgede yaşanan gerginliklere de dikkat çeken bozan, “Hem ülkemiz, hem bölgemiz, hem de dünyanın geleceği için ciddi sıkıntılara doğru gittiğimizin işaretlerini, Libya, Suriye, Akdeniz ve ABD-İran gerginliği ile görmeye başladık. Maalesef Ortadoğu’yu işgal etmiş Emperyalist ülkeler, bölgemizi her gün yeni bir kaosa sürüklüyorlar. Libya'da yaşanan son gelişmeler, Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin  ardında İran'ın, ABD'nin Bağdat'taki Hava Üssü'ni vurması endişelerimizi giderek artmaktadır” dedi.

 Doğru tedbirler alınsın

Türkiye'nin güvenliği, Irak'ın, Suriye'nin ve İran'ın güvenliğine bağlı olduğuna dikkat çeken Bozan son olarak şunları söyledi: “Türk'ün huzuru, Kürdün, Arap'ın, Farisi'nin huzuruna bağlıdır. Sünnilerin huzuru Şiilerin, Alevilerin huzuruna bağlıdır. Huzur ve barışın sağlanması, “kendimiz için istediğini başkası için de istemek bize yapılmasını istemediğimizi başkasına yapmamak” prensibine bağlı olduğunu unutmayalım. Biz Saadet Partisi olarak düşüncelerimizi vatandaşlarımızla paylaşıyoruz İktidarın da kibri ve kini bir tarafa bırakarak, bütün muhalefet partileri ve ilgili uzmanlarla istişare ederek, hem içerde hem de dış politikada gerekli tedbirleri ve doğru adımları atmasını bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim