Güneydoğu Ekspres- Diyetisyen Ceren Aktaş tarafından, hastaların tedavi sürecini en iyi şekilde atlatmalarına yardımcı olmak, kanser hastalığına yönelik toplumda bilinen yanlışları, önyargıları yok etmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla diyet desteği verilecek.

Aktaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kanser tanısı almış olan hastalara ofisimde süresiz ve ücretsiz bir şekilde hizmet vermek istiyorum. Hastalarımıza sağlıklı beslenme yönünden yardımcı olacağım. Kanser, hasta ve hasta yakınlarını fiziksel, psikolojik ve sosyolojik açıdan etkileyen bir yaşam krizidir. Kişinin hayatına aniden girer ve yaşama dair algıları, beklentileri, hayalleri hızla değiştirmeye başlar” dedi.

Kanser hastalarının çoğunda, yanlış beslenme nedeniyle tedavinin seyri olumsuzlaşabiliyor diyen Aktaş, Tedavi süresince ve sonrasında yeterli beslenmenin, iyileşmeye yardımcı olabildiğini söyledi. Aktaş, beslenmenin kanser tedavisindeki önemi nedeniyle, Türkiye'de diyetisyenliğine daha fazla önem verilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Editör: TE Bilişim