Sedat IRMAK

Amedspor Teknik direktörü Mehmet Budakın, Futbol Şube Sorumlusu Nedim Şimşek ve Başkan Vekili Veysi Üçdağ takımın son durumunu ve ilk yarıyı değerlendirdiler.

Yeşil-Kırmızılı ekibin gerçekleştirilen basın toplantısı soru cevap şeklinde geçti.

Toplantıda söz alan  Futbol Şube Sorumlusu Nedim Şimşek, yeni yönetim ile takımın gözle görülür bir çıkış yakaladığını, Sancaktepe gibi çok zor bir deplasmanda henüz gol bile yememiş bir ekibi üstelik deplasmanda devirerek başlamak yeni yönetim adına çok iyi bir başlangıç olduğunu vurguladı.

Şimşek ilk yarı değerlendirmesinde takımın yeni yönetim öncesi ve sonrası olarak karşılaştırmalı bir tablo ortaya koyarak,  önceki yönetim döneminde takımın 9 maçta 10 puan aldığını, "Yeni yönetimle birlikte iyi bir hava yakalandı ve  7 maçta 14 puan elde edildi. Yine Sancaktepe karşılaşmasına kadar yani ilk 9 haftada takım 10 gol atmış, 12 gol kalesinde görmüş, 10.haftadan itibaren ise  kalan son 7 haftada 11 gol atmış, 3 gol kalesinde görmüş yani artı 8 averaj sağlamış olduğu görülüyor. Ayrıca takımın iki maç üst üste kazanma alışkanlığı yoktu bunu da sağladık. dedi.

Takımdan Rıdvan ve Emre Tekin Pınar 2 oyuncuyla yolların ayrıldığını sözlerine ekleyen Şimşek, devre arasında teknik direktörün raporuna göre en az 3 transfer yapmak istediklerini, ancak alınacak adamların direk takıma girebilecek hazır olmaları ve takıma uyum sağlayabilecek nitelik şartı getirdiklerini sözlerine ekledi.

Teknik direktör Mehmet Budakın ise, göreve gedikten sonra iyi bir çıkış yakaladıklarını, ilk yarıda  hedefledikleri puanları aldıklarını sadece Kastamosnu deplasmanında çok iyi oynamalarına rağmen mağlup oldukları çok şanssız bir şekilde puanları kaçırdıkları söyledi. Budak, genel itibariyle gençlere çok önem veren bir yapıya sahip bir teknik adam olduğunu, bu nedenle özellikle alttan gelebilecek kapasitesi olan gençleri takıma monte etmeyi, kazandırmak yönünün olduğunu söyledi. Budak, “Bu amaçla Muhlis İstemi, Salih ve Berat gibi gelecek vaadeden isimleri bulup takıma kazandıracağız. Amedspor'un pilot takımı Bağlar Beledespor ve Yolspor'da oynayan 2 gencimiz var onları da takıma kazandırmak istiyoruz. Amedspor'un kapısı gençlere sonuna kadar açık bir ekip" dedi.

Hedef PLAY-OFF

Hedeflerinin gidebilecekleri en iyi yere kadar, alabilecekleri maksimum puanları almak olduğunu söyleyen Budakın, şu an  8.sırada ve 24 puanları olduğunu Play-off grubundan 9 puan geride, düşme hattından 17 puan ilerde olduklarını belirterek: "Öncelik gelecek sezonun planlamasını yapabilmek. alınabilecek maksimum puanları alabilmek,  ancak gidişat neyi gösterir ayağımıza gelen fırsatı da tepmeyiz. Play-off için karamasar değiliz, Amedsporda mutlaka hedef olur.  Öncelikle kadro iskeletimizi oluşturmak zorundayız, Play-off'u düşünmüyoruz gibi bir durum söz konusu olamaz. ikinci yarının ilk 6 karşılaşması bizim için çok önemli. " dedi.

En az 3 transfer

Budakın, ayrıca başta santrafor olmak üzere en az 3 transfer yapmak istediklerini, ancak sırf transfer yapıyor olmak için adam almayacaklarını, bulacakları adamların mutlaka hazır ve takıma direk katkı yapabilecek oyuncular olması gerektiğini, Kamp döneminde kadroda düşünmediğimiz bazı oyuncularla yollarımızı ayıracağız dedi.

3.5 milyon ödendi

Başkan Vekili Veysi Üçdağ ise Kulübü 7 milyon TL borç  ile devraldıklarını, şimdiye kadar 3.5 Milyon TL ödeme yapıldığını. Ödemelerin devam edeceğini ve kulübün şu aşamada herhangi bir sorunu olmadığı söyledi.

Transfer yasağı

Basın sözcüsü Nedim Şimşek, TFF'den gelen transfer yasağı ile ilgili soruya, “Toplam 551 Bin TL bir ödeme emrinin TFF'den geldi. Detay olarak Timur Kosovalı için 135 bin, Cumhur'a 109 Bin, Fatih'e 77,8 Bin, Abdullah Topkara ve Türker için ikisi birlikte 84 bin, Civan için 44,8 bin ödeme emri geldi. Bu rakamlarda faizlerin hariç. Ara transfer dönemin en az 3 kişi almak istediklerini ancak bu adamların mutlaka hazır ve direk takıma girebilecek oyuncular olması gerekiyor. Bu tarzda oyuncu bulamazlarsa” almayacaklarını sözlerine ekledi.

Şimşek, "Fikstür avantajımız var. İkinci yarı ligin lk 6 sırasıyla içerde oynayacağız. Burada en büyük iş taraftar ve kente düşüyor.  Kadroda eksikler giderilirse aradığımız özelliklerde transferleri yapabilirsek başarı elbette gelir.  Bu play-off da olur yani hedef mutlaka üst sıralardır." dedi.

Deplasman yasağı futbolun ayıbı

Şimşek, 63 maçtır devam eden deplasmanlarda taraftar yasağı var, konuyla ilgili çok görüşmeler oldu, bu futbol adına ayıp bir durum. “Biz evimize gelen misafir takım taraftarını en iyi şekilde ağırlıyoruz bu konular maalesef siyasi konulardır.  Mehmet Budakın hocamız TFF eski milli takım altyapı bölge teknik direktörüydü bilgili ve tecrübeli bu konuda.  bölge taraması, 4-5 oyuncuyu bünyemize katmak istiyoruz." dedi.

Editör: TE Bilişim