Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Bağlar’da kaymakamlık, belediye, gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğü  ile  halk eğitim merkezi müdürlüğünün koordinasyonu ile yüzlerce çocuk kötü alışkanlıklardan ve sokaklardan kurtarılarak spora kazandırılıyor. Her geçen gün büyüyen sporcu ordusunun malzeme ve ulaşım giderleri Bağlar Belediyesi tarafından karşılandı.

Birçok branşta hem erkek hem kız çocukların katıldığı turnuvalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Diyarbakır’da genç nüfusün en fazla olduğu bölgelerin başında gelen, aynı zamanda yoksul ve dar gelirli vatandaşların yaşadığı yerleşim yeri olarak bilinen Bağlar’da yerel yönetim ve devlet kurumları arasındaki uyum, gençlik ve spora yönelik projelerde meyvelerini veriyor.

Kaymakamlık,belediye, gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürlüğü ile halk eğitim müdürlüğünün koordinasyonu ile yürütülen projede yüzlerce çocuk spora yönlendirilerek hem kötü alışkanlıklardan hem de sokaklardan kurtarılıyor.

Malzeme desteği

Futbol, voleybol,masa tenisi ve basketbol başta olmak üzere bir çok branşta yıl boyunca devam edecek çalışmalara aileler de çocuklarını yalnız bırakmayarak destek veriyor.

Bağlar Kaymakamlığı’nın öncülüğünde Bağlar İlçe Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen alanında uzman spor eğitmenlerince yürütülen çalışmalara katılan çocuklara Bağlar Belediyesi malzeme ve ulaşım desteği sağlayarak katkıda bulundu.

Dereceye girenlere ödüller verildi

Çeşitli spor branşlarında yapılan turnuvalarda dereceye giren takımlar için İlçe Gençlik Merkezi Salonu’nda ödül töreni düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürü Osman Gündüz,Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir,Bağlar Belediyesi Kültür Müdürü Mirzeddin Yaşa,Bağlar Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Gültekin,İlçe Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürü Mehmet Masum Ayhan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Erdoğan,Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Dayan,Futbol  İl Temsilcisi Mehmet Altındağ ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende başarılı takımlara ödülleri takdim edildi.

Teşekkür edildi

İlçe Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürü Mehmet Masum Ayhan, Bağlar’da yüzerce çocuğu kötü alışkanlıklardan kurtararak spora kazandırmayı amaçlayan projeye destek veren  Bağlar Kaymakamı  Barış Demirtaş ve Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla salonda renkli görüntüler oluşturan yüzlerce çocuk,törenin ardında programa katılan davetlilerle hatıra resmi çektirdi.

Çalışmalara katılan çocuklar ve aileleri,malzeme ve ulaşım desteği sağlayarak projeye katkıda bulunan Bağlar Belediyesi’ne teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim