DİYARBAKIR - 3.Lig’de mücadele eden Diyarbekirspor’un 2020-2021 sezonundan itibaren ismini Diyarbakırspor olarak değiştireceğini açıklaması kentte isim tartışmasına neden oldu. Süper Amatör Liginde yer alan 52 yıllık maziye sahip Diyarbakırspor, böyle bir şeyin yasal olarak mümkün olamayacağını belirterek bu açıklamaya tepki gösterdi.

Diyarbekirspor Kulübü, ismini Diyarbakırspor olarak değiştirme kararı aldığını açıkladı.

Yeşil-Kırmızılı Kulübün Başkanı Turan İlgin, kulübü kente mal etmek ve tüm kesimlerle bütünleştirmek için büyük bir gayretin içerisine girdiklerine dikkat çekerek yeni sezonda Diyarbakırspor ismi ile mücadele etme kararı aldıklarını açıkladı.

Başkan İlgin, “Spor kulüplerinin uzun vadede başarıyı yakalayabilmesi için temsil ettikleri şehirlerle bütünlemesi ve tüm bileşenlerden destek alması şarttır. Diyarbekirspor ismi de değerlidir ancak biz Diyarbakırspor ismini daha uygun bulduk. Yönetim olarak geniş bir değerlendirme sonrasında bu kararı aldık. 2020-2021 sezonundan itibaren inşallah liglerde bu isimle yolumuza devam edeceğiz. Kentin tüm bileşenleriyle bütünleşmek istiyoruz. Bunun için büyük gayret içerisindeyiz” dedi.

Diyarbakırspor’dan tepki geldi

Bu açıklamaya Diyarbakırspor’dan cevap gecikmedi. Süper Amatör Liginde mücadele eden Yeşil-Kırmızılı kulüp yazılı açıklama yaparak böyle bir değişikliğin söz konusu olamayacağını bildirdi.

Diyarbekirspor’un açıklamasını manidar bulan açıklamada, “Kentimizin bir diğer kulübü bilgiden yoksun,kamuoyunu aldatmaya dayalı ve kendi cehaletlerini ortaya koyan bir açıklama yapmıştır. Logo tescili ile isim tescili birbirinden farklı konulardır. Logo tescilinde yetkili kurum Türk Patent Kurumu olup isim tescilinde yetkili Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Kaldı ki Türkiye Futbol Federasyonu düzeyinde aktif olarak faaliyetlerine devam eden bir kulüp ya da dernek söz konusu iken bir başka kulüp dernek ya da şirket o kulübün isim hakkını alamaz ve o isimle mücadele edemez. Kurallar bu kadar açık ve net ortada iken bir kulübün açıklama yaparak “biz ismimizi Diyarbakırspor olarak değiştiriyoruz. Diyarbakırspor’un logo tescili bizdedir” demesi insanların aklı ile oynamaktır” ifadesinde bulunuldu.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Biz aslında bu açıklamanın arkasındaki gizli niyeti ve rahatsızlığı da gayet iyi biliyoruz. Diyarbakırspor’un yeniden ayağa kalkması, kamuoyunun sahiplenmesi ve kamuoyunun ilgisinin tekrar bu tarafa yönelmesi birilerini çok fazla rahatsız etmiştir. Bu açıklamanın zamanlaması manidardır. Amaç kamuoyunun kafasını karıştırmaktır. Varsa yoksa Diyarbakırspor’un önünü kesmeye çalışmak. Biz buna mekanın sahibinin dönmesi, mekanı işgal edenleri rahatsız etmiştir diyoruz. Diyarbakırsopor’un önünü kesmek adına ne yapacağını şaşıran zihniyet sonunda bu duruma kadar düşmesi büyük bir çaresizlik ve acizliktir. Önce başka takımlara astronomik rakamlar teklif edip satın almalar, bu da yetmeyince isim polemiğini yaratmak. Diyarbakırspor sahipsiz değildir ve sahibi de milyonlardır. Keşke Diyarbakırspor’un önünü kesmeye yönelik çabalarınızı 8 yıldır kendi kulübünüzü üst liglere taşımak için harcasaydınız. “Diyarbakırspor’un misyonu” adı altında verdiğiniz sözleri yerine getirseydiniz. Kamuoyu ve Diyarbakır halkı her şeyi biliyor, kral çıplaktır artık. Diyarbakırspor, tüm oyunlara, algılara ve entrikalara rağmen üst liglere kendi efsane ismi ve markası ile yükselecektir. Kulübümüze ait olan logonun ve markanın taklitçiler tarafından kullanılmaması için de adli mercilere başvuru yapacağız” denildi.

Editör: TE Bilişim