Zafer TÜZÜN

DİYARBAKIR - Süper Amatör Ligi takımlarından Diyarbakırspor’da önemli bir hazırlık başladı. Yeşil-kırmızılı ekip, 24 Haziran’da hem kuruluşunun 51.  yılını kutlayacak, hem de kongresini gerçekleştirerek, yeni yönetimini seçecek. Konuya ilişkin görüştüğümüz Gazeteci ve Spor Yazarı Ali Yılmaz, “Her sezon olduğu gibi Diyarbakırspor’un bu sezonda hedefi şampiyon olup BAL Ligi’ne çıkmaktır. 24 Haziran’da yeni bir yönetim ve güçlü bir kadro ile gelecektir. Bu konuda çalışmalar var hedef şampiyonluktur. Bu şehirde, şehre heyecan yaşatacak tek takımda Diyarbakırspor’dur” dedi.

Süper Amatör Ligi takımlarından Diyarbakırspor’da önemli bir hazırlık başladı. Yeşil-kırmızılı ekip, 24 Haziran’da hem kuruluşunun 51. yılını kutlayacak, hem de kongresini gerçekleştirerek, yeni yönetimini seçecek.

24 Haziran’da sabah saatlerinde olağanüstü kongresini yaparak yeni yönetimini seçecek olan Diyarbakırspor, öğleden sonra kulübün şampiyonluk kupaları ve eski resimlerinin sergileneceği sergi ile sevenlerine nostalji yaşatmayı amaçlıyor. Serginin yeri ve saati daha sonra ilan edilecek. 24 Haziran akşamı ise, Azrailler Grubu’nun öncülüğünde tarihi On Gözlü Köprü’nün üzerinde meşaleler ve görsel şovlarla kulübün 51. yılı kutlanacak.

Diyarbakırspor’un oluşumu

24 Haziran 1968 yılında Diclespor ile Yıldızspor’un birleşmesinden ortaya çıkan Diyarbakırspor, uzun yıllar Süper Lig ve 1. Lig de fırtına gibi eserken, üç büyüklerin Diyarbakırspor adını duyunca irkildikleri olmuştu.

Peki, ne oldu da Diyarbakırspor bu hale düştü. Bunun bir nedeni yönetimin pasif olması, şehir yönetiminin takıma sahip çıkmaması, milletvekillerinin, bakanları olmasına rağmen tek başına yetim olarak sokağa terk edilmesi. Ve ne oldu ise, Bursa maçında yaşanan kışkırtma, halkı galeyana getirmeleri, basını ve medyasıyla birden Diyarbakır üzerinde bir oyun oynandı.

Bugün bu senaryoyu oynayanlar ya da alet olanlar takımı yalnız bırakırken, bir tek Diyarbakırspor sevdalısı ve gazeteci Ali Yılmaz gönül verdiği renklerine ölümüne bağlı olarak sevdiği takımını terk etmedi. İyi günde de, kötü günde de hep takımın yanında oldu. Ali Yılmaz, “Bizim için memleket takımı olmalı, memleket aşkı olmalı” diyor.

Bir tek o terk etmedi

Diyarbakırspor’un kuruluş yıl dönümü her yıl istinasız olarak büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır. Bunu yerel yönetimler, valilik, kulüp yapmamaktadır, Yeşil-kırmızı renklere gönül verenler yapmaktadır.  Her yıl olduğu gibi bu yılda 24 Haziran’da tarih ile özdeşleşen 10 Gözlü Köprü’de taraftar grupları tarafından etkinlikler olacak ve bu sene etkinlik hazırlığı içinde GSYD ve Diyarbakırspor’da olacak.

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz 1973 yılından beri, Diyarbakırspor’a kendini adamış olan Gazeteci ve Spor Yazarı Ali Yılmaz, “Yeni sezonda Diyarbakırspor’un hedefi her zaman olduğu gibi şampiyonluk olacak. Geçen sezon Diyarbakırspor sıkıntılara rağmen fazla para harcamadan kaliteli, iyi futbolculardan oluşan bir kadro ile şampiyon oldu. Hepsi para talep etmeden gönüllü olarak Diyarbakırspor’a hizmet verip bir üst lige çıkmasını sağladılar” dedi.

Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her sezon olduğu gibi Diyarbakırspor’un bu sezonda hedefi şampiyon olup BAL Ligi’ne çıkmaktır. 24 Haziran’da yeni bir yönetim, güçlü bir kadro ile gelecektir. Bu konuda çalışmalar var, Hedef şampiyonluktur. Bu şehirde, şehre heyecan yaşatacak tek takımda Diyarbakırspor’dur.”

Editör: TE Bilişim