HABER: BEKİR GÜNEŞ

Güneydoğu Ekspres- Amedspor'un geçtiğimiz hafta sonu yapılan olağan genel kurulunda başkan seçilen Metin Kılavuz ve yönetim kurulu üyeleri Diyarbakır'da bulunan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. 

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılavız, Amedspor olarak yepyeni bir döneme girdiklerini söyledi. Özelikle kadın ve çocukların bu yıl daha çok maçlara gelmesi gerektiğine dikkat çeken Kılavuz, "Amedspor kadın ve çocuklara çok önem veriyor. Biz kadın ve çocukların maça gelmesini çok istiyoruz. Hatta stadın yarısı kadın yarısı erkek olmasını istiyoruz. Tavrımızı daha önce de çok net belirledik. Bizim stadımıza küfredecek olan kişiler gelmesin. Biz bu konularda çok hassasız. Onun için yönetimimizde toplumsal cinsiyet eşitliğine özen gösterdik. " dedi. 

Kılavuz: Artık bize verilen cezaların sayısını unuttuk

Amedspor'a verilen cezalara da vurgu yapan Kılavuz, "Çok ciddi bir toplumsal ayrımcılıkla yıllardır karşı karşıya kalıyoruz. Artık bize verilen cezaların biz bile sayısını unuttuk. En büyük gücümüz olan taraftarlarımızla onlarca maç ayrı kaldık. Artık Amedspor'a yönelik bu tavrın da son bulması gerekiyor. Bizim için spor barış ve kardeşlik demektir. Biz Amedspor olarak  sportif başarıların yanında sporun dilinin hep barış olmasını savunduk. Bu konuda da çok idddialıyız biliyorsunuz Türkiye'deki en centilmen kulüp Amedspor'dur. Bize göre spor sadece futbol demek değildir." dedi.

Nihat Özdemir'in TFF başkanı olması bizim için önemlidir

Nihat Özdemir'in TFF başkanı olmasının da önemli olduğunu belirten Kılavuz, "Başkanımızın orada olması bizim için önemlidir. Biz oraya giderken hep projelerimizle gittik. Yaptığımız tesis bir örnektir. Hem kamu kurumu, hem halkın da dahil olarak herkesin sahiplenilmesi sağlanmıştır. Biz federasyonun daha aktif bölgede olmasını istiyoruz.  Bölgede önemli bir kulübüz bu nedenle fedarasyonun yanımızda olacağına inanıyoruz. biz de kendilerine projelerle gideceğiz." dedi.

Transfer için çok yoğun çalışıyoruz

Transfer çalışmalarının da çok yoğun bir şekilde devam ettiğine dikkat çeken Başkan Kılavuz, "Oluşturduğumuz 5-6 kişilik transfer komitemizle transfer çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Geceli gündüzlü çalışıyoruz ve olası gelişmeler durumunda da yeni basın sözcülerimiz aracılığıyla basın ile bunu paylaşağız" diye konuştu. 

Türkiye artık başka bir sabaha günaydın demelidir

Deplasman yasaklarının artık bir anlamının kalmadığını belirten Kılavuz, "Bu deplasman yasakları valilikler il kurullarının kararlarıdır. Ama bu kararlar artık şeyini yitirmiştir. Türkiye artık başka bir sabaha günaydın demelidir. Her anlamda sıkışmış bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Türkiye artık bu yapı ile bu zihniyet ile yol yürüyemez. Yeniden Türkiye'de şiddet kültürünün reddedildiği insanların birbirine dokunabileceği insanların birbirilerini dinleyebileceği bir diyalog sürecinin açılması gerekiyor. Bu noktada da Amedspor'a gerçek anlamda önemli görevler düşüyor arkadaşlar." diye belirtti.

Amedspor sensin kampanyası başlatılacak

Amedspor'un da önemli borçlarının olduğunu ifade eden Başkan Kılavuz, "Bizim de diğer kulüpler gibi borçlarımız var ama bu borçları yapacağımız çalışmalar ve kampanyalarla kapatacağız. Örneğin önümüzdeki günlerde "Amedspor sensin" kampanyası başlatacağız. Diyarbakır'da bulunan STK temsilcileri ve iş dünyasının da Amedspor'un yanında olması lazım. Bazı GSM şirketleri ile de görüşebiliriz. Örneğin Amedspor sensin yaz boşluk bırak 10 TL gibi bir kampanyamız olabilir. Bu yıl kesinlikle boş stad istemiyoruz. Ona uygun bir yapı ve takım ile 33 bin kişilik stadımızın tamamen dolmasını istiyoruz. 

Editör: TE Bilişim