Fuat Bulut - Özel Haber

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır, tarihinde ilk kez düzenlenecek olan “21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası”na hazırlanıyor. Türkiye Karate Federasyonu tarafından organizesi ve Diyarbakır Ticaret Odası (DTSO) Başkanlığı ile Güneydoğu Spor Yazarları Derneği’nin (GSYD) ev sahipliğinde gerçekleşecek olan şampiyonaya 60 ilden 3 bin sporcunun katılması bekleniyor.

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e konuşan Türkiye Karate Milli Takım Antrenörü ve ayı zamanda Bağlar Belediye Spor Kulübü Kadın Karate Takımı Antrenörü Mehmet Yazar, şampiyona için iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini söyledi. Yazar, şöyle devam etti:

“Şampiyona için şu an hazırlıklarımız devam etmektedir. Bu şampiyonanın Diyarbakır’a verilmesinde başta Türkiye Karate Federasyonu Başkanımız Sayın Esat Delihasan, Diyarbakır Valimiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Güneydoğu Spor Yazarları Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Federasyon ve Valimizin diretmesiyle şampiyonayı Diyarbakır’a aldırdık. Yaklaşık 2 bin 500, 3 bin civarında bir katılım bekliyoruz. Yaklaşık 20 sporcumuzla müsabakalara katılacağız. Özellikle güvendiğimiz sporcularımız Bağlar Belediyespor Kulübü’nün milli sporcuları Zeynep Akçakmak, Sena Kızılaslan, Ece Erdoğan ve İrem Nur Yazar’dan büyük başarı bekliyoruz. Moral ve motivasyonumuz çok iyi. Çok iyi bir hazırlık süreci yaşadık. Özellikle Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu’nun, Bağlar Belediyespor Kulübü Başkanı Haşim Merdoğlu’nun destekleriyle hem bizim hem de sporcularımızın morali çok iyi olduğu için inşallah bizler de şampiyonada elimizden geleni yaparak, hem kendilerimi hem de kendimizi mutlu edeceğiz.”

 “DİYARBAKIR BÜYÜK BİR HEYECANA SAHNE OLACAK”

Organizeye ev sahipliği yapan kurumlardan biri olan DTSO’nun Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı Nesih Aktepe, “Bu tür büyük spor faaliyetleri organizasyonları Diyarbakır ilimiz için çok önemlidir. Biz DTSO olarak yönetime geldiğimizden bugüne kadar sportif çalışmalar içinde bulunduk bulunmaya da devam edeceğiz. Türkiye Karate Şampiyonası organizasyonunda bunlardan birisidir ve kentimiz için çok bu büyük öneme sahiptir. Sivil Toplum Kuruşları adına DTSO ve Güneydoğu bölgesinde yeni dernek olmalarına rağmen sportif alanlarda büyük projelere imza atmayı başaran GSYD ile ortaklaşa olarak organize ettik. Diyarbakır ilinde futboldan sonra ilk olarak yapılacak olan Türkiye Karate Şampiyonası kentimizde büyük bir heyecana sahne olacak” dedi.

DİYARBAKIRLI SPORCULAR İDDİALI 

Şampiyonadan madalya beklenen iki milli sporcu olan İrem Nur Yazar ve Sena Kızılaslan, sıkı bir kamp sürecinden geçtiklerini söyledi. Kızılaslan, “Diyarbakır’da ilk büyük bir şampiyona yapılacak. Bu bizim için büyük bir gurur. Büyük bir emek sarf ettik. İnşallah sezonu güzel bir dereceyle kapatırız” derken, İrem Nur Yazar de “Aylardır bu şampiyonaya hazırlanıyoruz. Beklentimiz bu nedenle çok yüksek. Umudumuz takım olarak iyi bir sonuçla bu şampiyonayı kapatmaktır. Tüm kulüplerin buraya gelmesini temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim