DİYARBAKIR - 4 yıl süren hummalı bir çalışma sonrası 2018 yılı Mayıs ayında ZTK Finalinde Fenerbahçe ile Teleset Akhisarspor  arasından oynanan karşılaşma ile ilk kez kapılarını açan 33 bin kişilik Yeni Diyarbakır Stadı’nın resmi açılışı ise geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmişti. Diyarbekirspor'un Play-off yarı finalinde Yeni Stadyumda Tirespor ile oynadığı karşılaşmayı 40 bin kişi

Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Demir yaptığı açıklamada, stadyumun tam olarak hazır olduğunu kaydederek mevzuat çerçevesinde kulüplerimize yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydederek şunları söyledi: "Diyarbakır stadyumumuz her anlamda hazır, İl Müdürlüğümüz tarafından ilimizin her iki takımına da maçlarını oynamaları için resmi yazı yazılar yazılmış olup davet edilmiştir. Her iki takımımız da bizim için önemli mevzuattın el verdiği ölçüde İl Müdürlüğü olarak her iki takımımıza yardımcı olmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.İki takımımıza başarılar diliyorum." dedi.

6 katlı yeni stadyumda 306 engelli aracı ve 84 otobüsün park edilebileceği 2 bin 340 araç kapasiteli otopark yer alan yeni stadyum 126 milyon 632 bin liraya mal oldu.

UEFA standartlarındaki modern stadyumda, konfor ve modernlik açısından Türkiye'nin sayılı, bölgenin de en büyük stadyumu olan Diyarbakır'ın Yeni Sembolü haline gelen, Yeni Stadyum zemini için altan ısıtmalı ve doğal çim kullanıldı.

Diyarbakır'ın yanı sıra bölgeye de hizmet verecek UEFA ve FIFA standartlarındaki 33 bin seyirci kapasiteli stad, Konfor ve modernlik açısından Türkiye'nin sayılı stadyumları arasında yer alıyor.

Diyarbakır'ın yeni Stadı 6 katlı, Skorbord, restoran, kafeteryalar, VIP salonları, televizyon yayınlarının yapılacağı bölümler, basın bölümü, otoparklar, seyirci ve sporcu girişi gibi alanları en uygun şekilde tasarlanan, alttan ısıtmalı, 306'sı engelli toplam 2 bin 340 otomobil kapasiteli park yeri bulunuyor. 

Yeni Stadyum alanına girişte kendileri için ayrılan yerlere araçlarını park eden engelli vatandaşlar, rampa ve farklı noktalarda bulunan 21 asansörü kullanarak istedikleri katta karşılaşmaları izleyebilecekler.

Kadın ve erkekler için 558 tuvaletin bulunduğu stadyumda engelliler için de ayrıca 31 tuvalet yapıldı. Stat içerisinde 28 mescit, 20 bilet satış ünitesi ve mağaza yeri bulunuyor.  (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim