Batman Otogarı'nda yaşanan o vahşetin görüntülerini hepiniz izlediniz.  Kan davalı oldukları 20 yaşındaki Suat Yüksekboğa'yı 27 yerinden bıçaklıyor ayaktaki kişi. Sonra da elinde satırla kimseyi yanına yaklaştırmıyor bu 20 yaşındaki gencin ölmesini bekliyor. Tabi etrafta bir sürü polis de var.

O kadar rahat davranıyorlar ki insan söyleyecek bir şey bulamıyor. Hepsinin de elinde silah var ama hiçbiri gencin ölmesini bekleyen caniyi etkisiz hale getirmeyi aklından bile geçirmiyor. Neden acaba? Yerdeki bu genç kıvrana kıvrana yaşamını yitirirken, bu kadar insan nasıl olur da müdahale etmez. Bu polisler, ayaktaki kişi siyasi bir sebepten dolayı orada olsaydı bu kadar rahat davranabilecek miydi?

Çevredekiler nasıl bu kadar rahat bir şekilde izleyebiliyor? Bu kadar vicdansızlık nasıl olabiliyor, lütfen biri bana izah etsin. Ben artık işin içinden çıkamıyorum. Düşünsenize birkaç yıl önce Diyarbakır Nevrozu'nda elinde sadece su olan Kemal Kurkut sırtından çok rahat bir şekilde vurulabilmişti.

Düşünsenize her gün sokaklarda demokratik haklarını kullanmak için eylem yapanlara saniye de müdahale ediliyor. Bu kişiye peki niye müdahale edilmiyor? Yerdeki yaralı gence yardım etmek isteyenlere neden izin verilmiyor.

 En azından ambulans gelene kadar ilk yardım yapılamaz mıydı. Kanı durdurmaya yönelik bir şeyler yapılamaz mıydı? Şimdi katil sadece bıçaklayan mı yoksa o gencin ölümüne giden yolu açan oradaki herkes mi? Toplum olarak büyük bir çürümenin son aşamasındayız. Hepimizin vicdanı ayaklar altında. Hiçbir şeye hiçbir kuruma en ufak bir güvenimiz kalmadı. Bakın ilginç bir anıyla bu yazıyı bitireyim.

2015 yılında Van'ın Erciş ilçesinde bir haber takibi sırasında gazeteci arkadaşlarla oturuyorduk. O sırada sivil bir arabayla sivil polisler geldi ve İdris Yılmaz arkadaşımızı gözaltına almak istediler. Ben ve birkaç arkadaşım da kimliklerini sorduk.

Kimlik göstermedikleri gibi özel hareket polislerini çağırıp bizi tekme tokat gözaltına aldılar. Gözaltında baya bir darp edildik üstüne bir de bu polisler bize dava açtılar. Neden biliyor musunuz? Polise mukavemetten yani polisin işini yapmasına engel olduğumuzu iddia ederek bize dava açtılar.

Tabi gittik yargılandık ve beraat ettik ama o zaman ki muamele ile Batman'da polislerin rahatlığına bakıyorum da ne kadar ilginç bir ülkede yaşıyoruz diyorum. Batman'da yaşanan bir çürümüşlüğün resmi belgesidir.

Emine Bulut cinayetinin ardından bir de bu cinayetin videosu. Bu iki videodan biri Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde olsaydı bütün hükümet, muhalefet istifa ederdi. Ama biz de sadece KINIYORUZ!