Birçok mutfakta yapılan yoğurt ve patates yemeği, hem salata, hem de ara yemek veya meze olarak da masalarda yerini almaktadır.

İsteğe göre sıcak ya da soğuk olarak yenilebilen bu yoğurt ile patates karışımı lezzet, hemen hemen her mutfakta tüketilmektedir. Vereceğimiz bu tarif ise yoğurtlu patates salatasından farklı olarak kuşbaşı et ile yapılan ve sıcak servis edilen bir yemektir.

Yoğurtlu patates için gerekli malzemeler:

1 kg patates

1 su bardağı geceden ıslatılmış nohut

500 gram kuşbaşı  et

3 su bardağı süzme yoğurt

1 yumurta

1 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı zeytinyağı (yoğurt için)

2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı

Kızartmak için:

Ayçiçeği yağı

Yemeğin yapılışı:

Parça et, nohut ve bir miktar suyu tenceye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Pişme sırasında üzerinde biriken köpüğü alın. Nohut ve et yumuşayana kadar pişirin. Patatesleri iri parçalar şeklinde doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Patatesleri pişen nohutlu ete ekleyin. Süzme yoğurt, yumurta, un ve zeytinyağını bir kasede iyice çırpın. Pişen yemeğin suyundan birkaç kaşık ekleyip karışımın biraz ılımasını sağlayın.

Daha sonra bu karışımı yemeğe azar azar ve karıştırarak ekleyin. Un kokusu gidene kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Tereyağını ayrı bir tavada eritip yemeğin üzerinde gezdirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.