“2021 yılı Zerzevan Kalesi yılı olsun” başlıklı yazım yayınlandıktan sonra Diyarbekir rüyama girdi. Bugüne kadar duyduğum sitemlerin en büyüğünü ve de uzun uzun düşününce en haklı sitemini yaptım.

Ve bana şöyle seslendi:

Sen ki gerçek bir Diyarbekir sevdalısı, sen ki yüreğinin yarısını Diyarbekir’de bırakarak gitmiş, aklı fikri bende olan, seeen ki her gün benim için döktüğün gözyaşları Anzele Suyunu geçmiş beni sevenim; Zerzevan Kalesi de benim bağrımda.

Ben Diyarbekir’im. Dicle Nehri bende. Hewsel Bahçeleri bende. Dünyada ilk ve tek olan 82 burcu olan Surlar bende. Tarihi hanlar, hamamlar; camiler, kiliseler bende… Peygamberler, sahabeler bende. Köşkler, Karaca Dağ; Anzele, Hilar Mağaraları, Mitras Tapınağı, Kortiktepe, Çayönü bende. Ya o Diyarbekir evleri…

Dostum benim plaka numaram 21, en çok bana yakışmaz mı 2021 yılı? 2021 yılı benim için, benim yılım olmalı.

İnanın söyleyecek, kendimi savunacak hiç mi hiç bir şey bulamadım. O sıkıntıyla uyandım. Farkında değilim. Haklısın diye bağırmışım.

Bir an kendi kendime düşündüm. 2021 yılı Zerzevan Kalesi’nin mi olmalı, yoksa Diyarbekirin mi olmalı? İnanır mısınız 2021 yılı Diyarbekir’in olmalı diye bağırmışım. Sabahın körü. Eşim heyecanla;

Ne oldu Recep? diye sordu.

Anlattım ona rüyamı, o da Diyarbekir’e hak verdi.

Ve sonunda ben de hak verdim. 2021 yılı Diyarbekir yılı olmalıdır.

                                                          &

 “DEVRAN”

Geçen hafta siz okuyucularıma Selahattin Demirtaş’ın Seher adlı kitabını anlatmaya çalışmıştım. Umuyorum okuyamayanlar bu kez alıp okumuşlardır. Ya da okuyacaklardır. Her neyse. Ben bu yazımda da Selahattin Demirtaş’ın Devran adlı öykü kitabını siz sevgili okuyucularıma genel hatları ile anlatmak istiyorum.

Bu kitapta; barış ve demokrasi ön planda tutulmaya gayret edilmiş. Kitabı okuyunca göreceksiniz ki Selahattin Demirtaş; öykülerinde halkların ana ilkesinin barış ve demokrasi olduğunu ısrarla yinelemiştir.

Siyasetten uzak durmuş, halk diliyle okuyucuyla konuşur gibi yazmış. Kitabı okurken sanki siz anlatıyormuşsunuz gibi okuyorsunuz. Öykülerin kahramanları abartısız bizlerden birileri. Fazla da detaya girmek istemiyorum. İnanıyorum siz okuyunca bana, az yazmışsınız diyeceksiniz.

Kirveme öğütler;

Kirvem, bu gidişle dışarıdakilerimiz iyi birer kimyager; içeridekilerimiz usta birer düşünür ve başarılı birer yazar ve de şair olacağız.

                          &

İyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle.

Dostça kalın.   

2021 DİYARBEKİR YILI olsun   

Geleceğimizi çalmayın.

Anzele, büyük bir balıklı göl haline getirilip, turizme kazandırılsın.

Diyarbakır 5 Nolu Cezaevi MÜZEYE dönüştürülsün.

Suriçi DÜNYANIN EN BÜYÜK AÇIK HAVA MÜZESİ haline getirilsin.

Şehrin eski stadı, ŞEHRİN, ÖZGÜRLÜK MEYDANI olsun.

Daha da önemlisi,

Sur içinde, yakılıp yıkılan bölgelerde evler, aslına uygun ve Diyarbekir evlerine yakışır bir biçimde yapılsın.

Ve sevgili meslektaşlarım, dernek yöneticileri, STK yöneticileri; Zerzevan Kalesi, Çayönü, Mitras Tapınağı, Kortik Tepe, Hilar Mağaralarını ve Bırkleyn Mağaralarını koruyalım, gün yüzüne çıkaranları sahiplenelim.