Sevgili dostlar bu kadar sorun varken siyasi konulara yorum ve değerlendirmelere girmek istemezdim. Fakat öyle bir an geldi ki değinmeden de olmuyor. Çünkü hangi sorunu irdelesen altından siyaset ve onun aktörleri çıkıyor. Hani Şadi Şirazi’nin bir sözü var (Kimsenin senin yanında görünmesine güvenme; karşına geçmesi bir adım, düşman olması için bir lafın yeter) diye.

Maalesef seçim ittifakları, parti değiştiren veya yeni kurulan partiler bunun bariz örnekleri. Dün birlikte siyaset yapanlar meydan meydan dolaşanlar, bugün birbirlerinin arkasından demedik laf bırakmıyor. Ya da dün birbirini karalayanlar bugün can ciğer kuzu sarması. Ama bütün bunlar dillerden düşmez iken ne yazık ki ülkenin em temel sorunu olan ekonomi hiç de iyiye gitmiyor, korona bu kötü gidişi hızlandırıyor. İşsiz sayısı günden güne çiğ gibi büyüyor, kapanan işyerlerinin sayısı da gün geçmiyor ki artmasın.

Anlayacağımız koyun can derdinde kasap et derdin de. Döviz ve altın aldı başını gidiyor ama bu bile fakirin gündemi olamıyor. Fakirin gündemi evine götüreceği ekmek ve korumasız geçireceği bir fazladan gün.

Şöyle ki siyasetçiler ile vatandaşın gündemi de derdi de başka.

Son günlerde bu sefer senaryolar ve savaş tamtamları çalınmaya başladı. Akdeniz de, Ortadoğu da hiç de umut veren gelişmeler görünmüyor.

Lütfen herkes şapkasını önüne koysun hani başka bir sözde (İnsanı yaşat ki devlet yaşasın) deniliyordu. Bence bunun tam zamanı insanlar ve insanlık yol olduktan sonra devlet kim için kalacak.

Eskiden ekmek aslanın ağzındaydı şimdi bağırsaklarında. Korona’dan dolayı eğitim başka bahara, ihracat?, ithalat?, üretim? Bazı kurumların enflasyonu ile vatandaşın enflasyonu ayrı telden çalıyor. Bu işin içinden çıkarım diyenler varsa beri gelsin ya da üç ayda çözecektiysen oradayken neden yapmadın? O zaman neredeydin. Aklımda deli sorular... İçinden çıkılmaz haller. Biz toptan delirmeden ülkecek ki oda oldu sanırım. Gün geçmiyor ki anamız, bacımız olan bir kadın en yakınındaki tarafından katledilmesin ve en son Hatay'da bir baba küçücük kızını astı haberi düştü ajanslara…