Diyarbakır'da son 2 haftadır art arda patlamalar oluyor. Önce ana jet üssünde daha sonra başka noktalarda patlamalar oldu. Bu patlamaların dronelarla veya başka teknolojik araçlarla yapıldığı Valilikler tarafından açıklandı.

Bu patlamaların bir şekilde önüne geçmek gerekiyor. Bölgede yeni provakasyonlara mahal vermemek gerekiyor. Bu bölge son 60 yıldır çok büyük badireler atlattı. Hala da atlatmaya devam ediyor. Buna karşı yerel kamu kuruluşlarının el ele verip karşı durması gerekiyor.

Provakasyonlar kimden gelirse gelsin önüne geçmek gerekiyor. Türkiye'nin artık normalleşmesi ve demokratikleşmesi için bunlar çok önemli. Pandemi ile birlikte zaten bölge halkı çok büyük zorluklar yaşıyor. Bir de patlamalarla bu halk daha fazla tedirgin olmamalıdır.

Her ne yapılacaksa demokratik ortamlarda ve yöntemlerle yapılmalıdır. Sedat Peker'in son açıklamaları ve videoları da bölge üzerinden özellikle 90'lı yıllardan itibaren nasıl kirli oyunlar oynandığına işaret ediyor. Faili meçhul cinayetler, beyaz toroslar gibi hepimizin çok yakından tanıdığı kavramların yeniden hayatımıza girmesi büyük bir cehenneme yol açar. Diyarbakır barosu başta olmak üzere bölgedeki 15 baronun ortak suç duyurusu çok önemlidir.

Sedat Peker'in söyledikleri ve iddialarının mutlaka araştırılması gerekiyor. Savcıların bu konuda sorumluluk alıp soruşturmaları açması gerekiyor.Hiçbir şekilde geç kalınmaması gerekiyor. Eğer geç kalırsak tekrar karanlık dönemlere geri dönebiliriz.

Özellikle muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşlarının sorumluluk alması gerekiyor. Bugün sorumluluk almayanlar yarın sorumluluk aldığında artık her şey için geç kalınmış olabilir.

Aman dikkat lütfen!