Birileri bize Amedspor kendi sahasında oynadığı maçlarda, hem de nispeten kolay rakiplere karşı hiç galibiyeti olamayacak deseydi herhalde güler dalga geçer, hatta kızardık.

Ama gelinen noktada geçmiş sezonlardaki iç sahanın kralı ve yenilmezi Amedspor maalesef tam tersi bir görüntü sergileyip ilk galibiyetini, ilk gündüz maçında ve ligde ilk Mansur’lu kadrosuyla, hem de direk rakibi Başkent Akademi karşısında aldı.

Saha da 80 numaralı oyuncu dışında ideal kadrosuyla yer alan takımımız ilk saniyelerde bulduğu penaltıyı gole çevirerek, adeta maça 1-0 önde başladı.

Amedspor bu dakikadan sonra bir-iki gelişine topa vuruş dışında oyun yine durağanlaşsa da, ikinci yarıda biraz vites yükseltip 2. golü bulduktan sonra yine gereksiz bir gol yese de, hem ilk iç saha galibiyeti, hem de 2 gollü kazanma açısından çok önemli bir 3 puanın sahibi oldu.

Grup öyle acayip bir haldeki bir galibiyet ile 13. sıraya çıkabilir, bir mağlubiyet ile 17. sıraya gerileyebilirsiniz.

Şimdi çok önem arz eden bir döneme girildi artık.

Bundan sonra hep üst taraftaki rakipler ile oynayacak ve bana göre 17-18 puan barajına yaklaşmaya çalışacağız.

Bunu yaparken üstte belirttiğim biraz vites yükseltip, gol bulabilen bir takım hüviyetini daha uzun dakikalara yaymak ve zorlu rakiplere karşı kontrollü ve sabırlı oyunu tercih etmek ile Amedspor çok kötü gittiği ilk yarıyı hiç beklenmedik bir yerde ve amaçta da bulabilir (Play off).

Son olarak seyirci anlamında kötü gün seyircisine teşekkür etmeli, iyi günde takımını destekleyen tüm sevenlerini de bir daha düşünmeye ve stada davet ediyorum.

DİYARBEKİR'DE NELER OLUYOR

Diyarbekir için her kesimden taraftar ve insanın söylediği neydi?

Bu takım bu kadro ile direk şampiyonluk adayıdır.

Peki, şu an ne durumda.

Orta sıralara düşen, 2-0’ı koruyamayan, bence iyi bir hocayı yine erken gönderen, kalecisinin kaybedilen son 5 puanda direk katkısı olan, takım bütünlüğü ve mücadelenin çok düştüğü, insanların yine karamsarlığa girdiği bir takım haline geldi.

Yav arkadaş sen büyük takımsın; deplasmanda 2-0 öndesin, rakibin senden iki gün sonra ve 120 dakika kupada mücadele etmiş, taraftarın yine yanında, ne olursa olsun bu maçı alacaksın almalısın.

Ama ne oluyor, maç 2-2 bitiyor. Hatta süre kalsa belki 3-2 de olacak.

Yazıktır

Günahtır

Kimsenin bu takımı bu şehri ona güvenen o gençleri yıkmaya hakkı yoktur olamaz.

Buradan sayın başkana da seslenmek istiyorum.

Sayın başkan; gelin maçlarda takımın yanında olun, heyecanınızı isteğinizi onlara da gösterin, gösterin ki belki sizdeki o heyecanı görüp, o istenilen beklenilen performansa yine yükselirler.

Antrenör konusuna gelirsek;

Geçen hafta da yazdım bir daha yazayım.

Özcan hoca ile devam edilecekse açıklansın.

Başka hoca gelecekse (çok geç kalınıyor bana göre) hemen, hem de hiç zaman kaybetmeden getirilsin.

Yoksa yine hüzün bekliyor maalesef…

Son olarak Van'da mücadele eden Sıddık İSTEMİ konusunda tek şunu belirteyim.

Siz o saldırdığınız oyuncuya üstündeki numaraya kurban olun, kininizde boğulun.

Alayınıza Sıddık İstemi Yeter.

Başka bir yazıda görüşmek üzere

Esen Kalın Spor'la kalın.