Amedspor için sakatının çok olduğu ve liderle oynamasının verdiği zorluk ile Manisa maçı öncesi 1 puanın normal, hatta iyi olacağı galibiyetin ise müthiş bir etkisinin olacağını düşünüp maçı izleyemeye gittik.

İlk 15 dakika çok kötü bir oyun ve yenilen penaltı golü ile 1-0 yenikte olunca açıkçası ‘eyvah’ dedik, ama daha sonra oyuna koyduğumuz ağırlık, mücadele, istek ile maça ortak olurken, hatta neden olmasın, neden bir ‘plaka’ daha yazmayalım dedik.

Hele ki rakipten 1 kişinin de eksildiğini düşününce, ikinci yarı umudum daha da arttı.

İkinci yarı oyun içi değişiklikler de olumlu etkisini gösterir diye düşünürken yenilen gol ile 2-0’a gelen maçta önce 2-2 yakalamak, hatta öne geçecek atakları da bulsak da 10 kişi oynayan rakipten 2. yarıda 3 gol yemek, attığımız 3 golün değerini bir anda düşürdü.

Bakın net söyleyeyim;

Yazık dedik Maçtan hemen sonra,

Neden?

Sen lideri bu şekilde yakalamışsın,

Toplamda yediği golü 1 Maçta atmışsın,

Ama yediğin goller, oyuncu değişikliklerin hataları ilk oyunda yanlış yerlerde oynatılan oyuncular ve çok ucuz goller bizi mağlup ayırdı.

İşte yazık olan bu…

Allah’tan takımımızın bu hafta sonu oynayacağın maç ertelendi, yoksa sakatlar ve bu moral bozukluğu problem olacaktı.

Hakemlere ve kararlara gelirsek özellikle 2. penaltı da soru işaretlerim çok fazla ama tekrar diyorum, 10 kişilik rakipte o top oraya gelmemeliydi.

DİYARBEKİR GELENEĞİNİ SÜRDÜRDÜ AMA

Başlıktan da anlaşılacağı gibi Diyarbekirspor tek farklı skorlarla aldığı (son 5 lig maçı) 3 puan geleneğini sürdürdü.

Her hafta ben dahil çoğu kesim tarafından hep ‘eyvah’, aman dikkatlik skorlar alsa da galip gelmesi her zaman bu endişeleri Yok etti.

Liderliğini sürdüren Diyarbekir’de bu Maçta bu gelenek yine sürerken son haftaların göze batanı Okan'ın etkisiz oyunu, rakibin diri görüntüsü, forvetlerimizin iyi gününde olmaması ve penaltının kaçması ile maalesef rahat skorlu, iyi oyunlu maç düşüncemize sekte vurdu.

1 haftada 3 maçlık bir zorlu periyot geçirecek takımda, ilk raunt kazasız atlatılırken, gözler artık Fatsa maçında olacak.

Son olarak vasat oyun ile 3 puan alan liderliği sürdüren takım da, her maç gibi bu Maçta yapılan hatalar mutlaka göz önünde olmalı ve özellikle deplasmanlarda negatif etkisine dikkat edilmeli…

Başka bir yazıda görüşmek üzere,

Esen Kalın Spor'la kalın.