Amedspor için çok önemli bir deplasman rakibin bulunduğu pozisyona göre zorlu bir deplasman play-off içinde var olma maçıydı. 

Hafta içi Aykan hocanın görevden ayrılmasıyla yeni hocamızın başında çıktı takımımız, Özcan hoca Aykan hocanın yürüttüğü 11’e çok karışmadan devam etti. 

Özellikle ilk yarıda gördüğümüz çok bariz bir şey var, attığımız gollerin yanında atamadığımız gollerde açıkçası konuşmaya değer. 

Eğer ilk yarıda bulduğumuz pozisyonları değerlendirseydik Amedspor sezonun en farklı galibiyetine ulaşabilirdi. 

Neden bunu söyledik derseniz 

İkinci yarıda yine pozisyon bulduk ama rakibe verdiğimiz pozisyonlar, rakibin attığı gol ve son dakikalarda belki de hiç hak etmediğimiz bir beraberlikle sahadan ayrılabilirdik. Bu anlamda çok önemli bir 3 puan bizi mutlu etse de ikinci yarı oyunu biraz dikkat çekilmesi gereken bir oyun ve  bulduğumuz pozisyonları değerlendirememek de açıkçası  düşünmemiz gereken bir olay. 

Rakiplerine puan kaybettiği haftada sadece üç puan değil üç puandan çok daha fazlasını almış Amedsporplayoff yolunda hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu 

Kalan son maçlarda bir mağlubiyetin bile bu hedeften şaşırtabileceği takımımızı ne yapıp ne edip alabileceği maksimum puanı alarak play-off’a adını yazdırması lazım. 

Hafta sonu yine düşmeme mücadelesi yapan Niğde ile önemli bir maçı olacak olan takımımız da tabi ki tek hedef 3 puan olacaktır.

Unutmayalım ki rakiplerin zorlu maçlarında hesaba katılınca bu hafta play-off potasına yükselme haftası olabilir. 

DİYARBEKİRSPOR YOLUNA DEVAM ETTİ 

Lider Diyarbekirspor kendisi adına ikinci ve üçüncü sıradaki Buca ve Yeşilyurt'un biriyle oynadı haftada kesinlikle alması gereken 3 puanı için sahaya çıkmıştı. 

Alışıla gelmiş kadrosuyla sahada olan Diyarbekirspor ilk dakikalarda rakibe biraz topu bıraksa da rakip tehlikeli  görünebilecek ataklar yapsa da, aradığı golümüzü çok güzel bir dakika da Emir can ile buldu. 

İlk yarıda kalesinde çok bariz pozisyon vermemesine rağmen rakibin açık oyunu benimsemesi her zamanki gibi gene sert müdahaleleri ve oyunu ile 1 puanın bile rakip adına çok önemli olduğu maçta ilk yarı 1-0 tamamlamak, rakibin direncinin kırılması adına çok önemliydi. 

İkinci yarı genelde kontrol bizdeyken biraz dikkatli olsak golleri bulabileceğimiz pozisyonlarda bulduk. 

Buca’nın Malatya karşısında aldığı galibiyet ile liderlik için yarış devam ederken o maçı izleyen biri olarak şunu belirteyim anlaşılan son 4 hafta çok farklı ve zorlu olacak.

Bu yolda takımımızın yanında daha fazla durmalı desteğimizi sunmalıyız bu net. 

Başka bir yazıda görüşmek üzere 
Esen Kalın Spor'la Kalın