Bizi uzun zamandır iyi futbol mücadeleci oyun ve gollü maçlara alıştıran Amedspor da üst üste son 2 hafta da aldığı mağlubiyete rağmen bu maçtaki en büyük beklentimiz, dileğimiz ve isteğimiz playoff iddiasını devam ettirmesi için Çorum maçında alınacak bir galibiyetti.

Bu galibiyete karşılık ne olacaktı peki?

Hem Çorum gibi bir rakibi ekarte etmiş olacaktık hem de playoff adına bir silkelenme yaşayıp ileriki haftalarda adına daha umutlu olacaktık.

Net söylüyorum, 90 dakika boyunca belli bir kaç dakika hariç uzun bir süredir bu kadar kötü futbolu görmemiştik, hücum yok, kanatlara yayılma yok, şut yok, forvetlerimizin becerisinde bir sıkıntı var. savunma evlere şenlik golleri izliyor maalesef.

İki maçtır mağlup olan takımda ne yapılır?

Tabi ki birkaç oyuncu değişikliği ile hem takım içinde bir şok uygulanır hem de kadroya giren oyuncuların isteği yedek kalan oyuncuların bazı şeyleri anlaması adına da çok önemli olurdu ama bunu çok fazla görmedik.

Aykan hoca yine alışılmış kadrosunu sahaya sürmeye devam etti maalesef.

Net söylüyorum, yenilen iki gol çok acemice ve ne yapıldığını anlaşılamayan bir savunma hep övdüğümüz orta sahanın bu kadar rahat geçilmesi gerçekten inanılmaz. 

Sinan'ın formsuzluğu, Mesut'un bir türlü takıma alınamaması, orta sahada Zeki ısrarı, bunun yanında Oğuz Han'ın yedek bırakılması ve en önemlisi de savunma hattında ve sağ bekteki yaşadığımız sıkıntı ile beraber Amedspor için kaybolan yine kendi sahasında bir 3 puana oldu maalesef.

Her şey tabii ki bitmedi daha alınacak çok puan var ama açıkçası son üç haftadaki oyun Amedspor için neler oluyor, neden böyle, nasıl bir takım bu kadar olumsuz bir değişikliğe uğrar, nasıl bu kadar isteksiz olur açıkçası buda büyük bir soru işareti.

Artık Aykan hoca ve teknik heyetin ve onun yanında yönetim ile oyuncu grubunun şapkasını önüne koyup bazı şeyleri düşünmesi, bu takım üç maçtır yeniliyor bunun çözümü ne olacak? Bu çözümle ilgili neler yapılmalı? Neler yapılabilir bunları düşünmesi gerekiyor, yoksa orta sıralarda bitecek bir lig maddi anlamda büyük paraların harcandığı bir takım olarak gelecek seneyi tekrardan beklemeye devam ederiz maalesef.

DİYARBEKİR ASIL YERİNDE ARTIK

Diyarbekirspora geçersek eğer, o maçı canlı izlemediğimiz için çok fazla bir yorum yapamıyoruz. Geçen haftalarda dediğimiz gibi maçta olanlar, yorumlar ve maçın sonucuna göre gözlemlediklerimize göre Diyarbekirspor için rahat uzun zamandan sonra iki hafta üstü üste üç gol ve alınan çok önemli bir 3 puanla beraber puan farkıyla liderliği tekrar ele geçirdi.

Burada konuşulması gereken şu Diyarbekirspor bu saatten sonra kalan sınırlı sayıdaki haftayı kayıpsız geçmek zorunda rakiplerine kendi avantajını vermemeli.

Maçtan sonra ortaya çıkan bir videoyla da ilgili konuşursak açıkçası bizi hem çok üzdü hem de çok kırdı. Bunun yanında da açıkçası hiç şaşırtmadı, yıllarca Diyarbakır takımlarına uygulanan ötekileştirme bu sefer iki farklı takımın maçında ortaya çıktı

Diyarbakır’ı ağzına alan bir antrenör ile ortaya çıkan söylem ile neler oldu, düşünceler nelerdir birkaç gündür zaten herkes yazıp çiziyor, bunun için yapılacak tek şey var bu düşüncedeki insanların bir daha bunu yapmamasını sağlamak ve federasyonun üstüne düşeni en ağır şekilde cezalandırılma ile göstermesi.

Bazı şeyleri daha iyi gördüğüne inandığım Diyarbekirspor’a düşen en büyük görev ise, maçı sahada yenip rakiplerin ne yaptığı bizi ilgilendirmemeli, kesinlikle birlik beraberlik içinde mücadeleyi sürdürmeli ve o özlenen şampiyonluk artık gelmeli.

Başka bir yazıda görüşmek üzere

Esen Kalın Spor’la Kalın