Bu hafta sonu o kadar çok tantana koparıldı ki, ben de gideyim şu Amedspor'un bir maçını izleyeyim dedim. Hafta için “İdlib’de askerlerimizin ve ordumuzun yanındayız, Allah ordumuzu muzaffer kılsın" diyen bazı STK temsilcileri, bu defa da Amedspor'un muzaffer olması için bir araya gelmişti. Sezon başından bu yana doğru düzgün bir finans aktarmayan bu STK'cılar, Amedspor için kampanya başlattı, herkesi maça çağırdı.

Maç biletleri de 1 TL yapıldı. Amedliler, Diyarbakırlılar Amedspor'un bu maçını izlemek için maça akın etti. Binlerce taraftar, Pendikspor karşısında Amedspor'u destekledi. Maçın ilk 15 dakikasını izledikten sonra yanımda oturan arkadaşıma dedim ki, 'Amedspor'un bu maçı kazanması imkansız.' Neden dedim çünkü görünen köy 'Kılavuz' istemiyor. Sezon başından beri birçok teknik direktör değiştirildi. Hepsi için bir mazeret bulundu.

Bunu bir röportajımızda Başkan'a da sorduğumda beli gerekçeler sundu. Gerekçelerinin birçoğu da haklıydı. Ama haklı olmak başarılı olunacağı anlamına gelmiyor. Bu hocaların hepsini bu yönetim getirdi ve bu yönetim gönderdi. Son hoca kimdir, nedir bilmiyorum kendisi ile bir tanışıklığımız da yoktur. Ama maç içindeki kontrolü sıfırdı.

Taktik becerisi Amedspor tribünlerinde oturan taraftarlardan herhangi birisi kadardı. Taktik anlayıştan oyuncu değişikliğine kadar yaptığı bütün hamleler hatalıydı. Bir oyuncu sakat olduğu halde, bunu da kenara iletiği halde, onu değiştirmeyip sağlıklı bir oyunucuyu çıkarması çok ilginçti. Çünkü Amedspor maçın son anlarını 10 kişi oynadı.

Yıllardır futbolun içindeyim. Futbolcu ve yönetici olarak yer aldım. Yaklaşık 20 yıldır bu kadar kötü maç yöneten bir hakem görmedim. Pendikspor'un çok net 2 penaltısını vermedi. Amedspor'a en az 2 kırmızı kart göstermesi gerekirken göstermedi. Bu hakem bile maç bittiğinde protesto edildi. Arkadaşlar şunu demeye çalışıyorum. Hakem aleyhimize hiçbir karar vermedi. Sanırım tribün baskısı etkili oldu.

Ama biz çok basit taktik hataları ve oyuncu hataları ile maçı kaybettik. Şimdi bunun faturasını kime çıkarmak lazım. Bir kere oyuncu ve taraftarlara çıkarılacak bir fatura yok. Kabiliyetleri bu kadar ve ellerinden geleni yaptı oyuncular. Yönetimin böyle bir teknik direktörle nasıl çalıştığını aklım hafızam almıyor. Yönetime bugüne kadar hepimiz destek verdik. Başarılı olmaları için hepimiz çaba içinde olduk.

Ama gördüğüm kadarıyla artık işleri çok zor. Kenteki STK temsilcilerinin de bu günahta rolü çok büyük. Sezon başında çok büyük destek vereceğiz deyip yönetimi kendileri kurmak istedi. Her şey onların istediği gibi şekillendi, ama hiçbiri sorumluluk almadı. Amedspor doğru düzgün transfer bile yapamadı. Bu STK temsilcilerinin özelikle "savaş olsun" diye yanıp tutuşan açıklamaları ile bunu gösteren STK temsilcilerinin artık şapkasını önüne koyması gerekir.

Diyarbakır'da şunu gördüm, ne kadar beceriksizsen o kadar çok değer görüyorsun ve yükseliyorsun. Umarım Amed, değerini bilen kişiler tarafından yönetilir.