Amedspor sezona kısıtlı bir zamanda, birçok transferi tamamlaması gereken bir dönem ile başladı.

Bu dönemin ilk haftaları sancılı ve soru işaretleri ile geçse de daha sonra birbirine alışan kadro, teknik ekibin takım üstünde ağırlığını koyup oyun planını oturtması, oyuncuların artan performansları ve saha içindeki mücadele ile iyi oyun ve sonuçlar gelmeye başladı.

İlk yarıyı 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile kapatan takımımız, topladığı 28 puanla 7. sırada yer buldu.

İç saha da 7 galibiyet ile güzel bir istatistik yakalarken, dış sahada ise 1 galibiyet ve 4 beraberlik vasat altı bir puan almamıza sebep oldu maalesef…

Burada dış sahada atılan 6 golün istediğimiz sonuçları alamamamızda etkisi olurken, tabi yenilen 14 golde cabası…

18 maç sonunda 1.55 puan ortalaması yakalayan Amedspor‘da Sinan golleri Mansur, Yusuf, İbrahim ve Serkan asist ve golleri ile hücum yükümüzü çekerken, savunma anlamında her zaman belirttiğimiz bir sağlam ve seri stoper ile kalede her geçen gün büyüyen Abdullah’ın etkisiyle gol yeme oranımızın da düşeceğine şüphem yok.

Burada eksik bölgeler ne derseniz?

Öncelikle oyunu ileriye taşıyabilecek ince pasları ile forvetlerimizi besteleyecek üretken bir orta saha, üstte yazdığım gibi bir stoper ve Sinan'ın yanına bir etkili forvet ile grupta ilk haftaların Play-Off yolunda önemli olacağını düşünürsek, olmazsa olmazıdır.

Tabi Yusuf’tan da daha etkili ileriye dönük orta sahada faydalanabileceğimizi düşünürsek, İbrahim gibi etkili bir kanatta İSTEMİyor değiliz. 

Son olarak;

Deplasman karnesini düzelten,

Gol yollarında etkisini hep gösteren,

Mücadeleli futbolunu hep sürdüren,

Rakiplerin aman dediği bir takım olursak çok fazla takımın üstlerde olabileceği bir grupta Play-Off ve oradan da üst lig hayal değil.

Gelecek hafta Diyarbekir'i işleyeceğimiz yazımızda görüşmek üzere,

Esen Kalın Spor'la Kalın.