Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 104 adrese operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda en az 59 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar hakkında avukat kısıtlılığı getirilirken, dosyalarda da "gizlilik" kararı olduğu belirtildi.

Diyarbakır’da şafak vakti yapılan operasyonunda 59 kişi gözaltına alındı. 29 kişinin arandığı operasyonda baskın yapılan evlerde tabanca, tüfek ve örgütsel malzeme ele geçirildi.

Diyarbakır polisi şafak vakti Cumhuriyet başsavcılığından aldığı arama kararı ile 88 kişinin yakalanmasına yönelik yapılan 104 adrese eş zamanlı olarak operasyon yaptı. Havadan polis helikopterinin de destek verdiği operasyonda, Özel harekat polisleri girdikleri evlerde bulunan 59 şüpheliyi gözaltına alındı. 4 tabanca, 3 adet tüfek, 292 adet fişek ve birçok dijital materyal ile örgütsel dokümanın ele geçirildiği operasyonla ilgili 29 kişi ise aranıyor.

Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde sorguya alınırken, operasyonda ayrıca bir ikamette Vergi Kanuna Muhalefet suçundan aranan 1 şüpheli ise gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Diyarbakır ve ilçelerinde gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şunlar: Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclis üyeleri Ferhat Azan, Mazlum Gök, Gülistan Yılmaz, Ümit Akbıyık, Çetin Temel, Rojin Varhan, Serhat Sönmez, Silvan ilçesinde Kadir Şimşek, Kadir Bayram, Beritan Canözer, HDP Silvan İlçe Eşbaşkanı Kenan Kaydu ve Sohbet Yıldız.

Editör: TE Bilişim