Diyarbakır'da doğum sancıları tutan Y. C. gece Kadın Doğum Hastanesine kaldırıldı.

Burada doğum yapan Y. C.'nın anne olabilecek yaş ve görünümde olmadığı doktorlar tarafından gözlemlenince durum hastane polisine bildirildi.

Kayıtlara bakıldığında geçici kimlik belgesinde 15 yaşında görünen Y. C.'nın durumu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Cinsel Suçlar Bürosuna iletildi.

Soruşturma başlatılınca Y. C.'yla evlenen 20 yaşındaki M. C., Y.'nin amcasının kızı olduğunu, onun rızasıyla evlendiklerini, bu evlilikten bebeklerinin dünyaya geldiğini, kimseyi cinsel yönden istismar etmediğini, sadece eşinin yaşı küçük olduğu için resmi nikâh yerine imam nikahı yaptıklarını söyledi.

“Kızı istedik imam nikahıyla evlendirdik”

Y.'in babası Suud Cuma ile annesi Nadire Faris de, kızlarını evlendirdiklerinde 16 yaşında olduğunu, bu evliliğe aile olarak rıza gösterdiklerini, zorlama olmadığını belirttiler.

Damadın babası Rabi Cuma ile annesi Sabbure Hüseyin ise, ailelerin rızasıyla çocuklarını evlendirdiklerini, şu anda da evli olduklarını ve bu durumun suç olduğunu bilmediklerini ifade ettiler. Y. C. da kuzeniyle kendi isteğiyle evlendiğini, cinsel istismar olmadığını söyledi.

ATK kemik yaşını 13 olarak tespit etti

Ailesi tarafından kimlikte 15, gerçekte ise 17 yaşında olduğu iddia edilen Y.'nin kemik yaşının tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporda, 13 yaşında olduğu ortaya çıktı. Aileler ve Y.'le evlenen M. hakkında “Nitelikli cinsel istismar” suçundan 20'şer yıl hapis istemiyle dava açıldı.

“13 yaşındaki çocuğun hukuken rızası olamaz”

İddianamede, mağdurun gebeliğinin 39 haftasında doğum yaptığı, mağdur ile sanığın cinsel ilişki yaşadıkları tarihte Y.'nin 13 yaşında olduğu için bu cinsel ilişkiye rıza gösterme iradesinin hukuken geçerli olmadığı ifade edildi.

Bu nedenle Y.'nin anne ve babası ile M.'nin anne ve babasının gayrı resmi evliliğe rıza gösterdikleri için mağdurun gebe kaldığı tarih dikkate alındığında cinsel istismar suçunun sabit olduğu vurgulandı.

İddianamede, sanık M.'nin birden fazla kez yaşadıkları cinsel ilişkiler nedeniyle zincirleme çocuğun nitelikli cinsel istismarı, ailelerin de çocuğun nitelikli cinsel istismarına yardım etme suçunu işledikleri belirtildi.

Aileler kayıplara karıştı

Ceza istenildiğini uyan hem küçük kızın, hem de evlendirilen çocuğun aileleri kayıplara karıştı.

Ağır Ceza Mahkemesi, aileler hakkında zorla getirme ve yakalama kararı çıkardı. (rûdaw)

Editör: TE Bilişim