Diyarbakır'da “kuryelik” yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 6’sı tutuklandı.

Diyarbakır merkezli olarak 5 kentte 1 Ekim’de yapılan operasyonda “PKK’lılara kuryelik” yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişinin, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Gözaltı süreleri mahkeme kararıyla 3 kez uzatılan 12 kişi, savcılık sorguları yapılmak üzere önceki gün Adliye çıkarıldı.

 Savcılık sorguları yapılan isimlerden Çekdar Karagöz, Şeyhmus Ayaz, Mehmet Mehdi Biçimli, Ali Yıldız, Mehmet Yıldırım adli kontrol talebiyle, Fırat Bileşikçi, Hasan Bakır, Ali Osman Nadiroğlu, Ozan Oral, Nizamettin İpek, Mustafa Yaprak ve Mehmet Arif Budak ise tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

 Bu isimlerden Hasan Bakır, Ali Osman Nadiroğlu, Ozan Oral, Nizamettin İpek, Mustafa Yaprak ve Mehmet Arif Budak olmak üzere 6'sı hakkında "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklama kararı verdi. Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma dosyasına dair ulaşılan bilgilere göre, 2017 yılında Mardin Artuklu ilçesi kırsalında “örgütsel yaşam malzemeleri” ve “dökümanlar” ele geçirildi. Bu dökümanlar içerisinde 12 kişinin isimlerinin yer aldığı gerekçesiyle aradan 3 yıl geçtikten sonra 2020 yılında CMK'nin 135. Maddesi kapsamında dinleme kararı alındı ve yapılan iletişim dinlemelerinin ardından 1 Ekim'de gözaltılar yapıldı. (M.A)

Editör: TE Bilişim