Diyarbakır merkezli 5 kentte yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 19 oldu.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından Diyarbakır, İzmir, Antalya ve Mardin'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda HDP, DBP, ESP ve PSK'liler ile birlikte sendikacılar ve bir Barış Annesi’nin bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmıştı.

 HDP Sur Belediyesi Meclis üyesi Ömer Filitoğlu’nun da operasyon kapsamında Van merkezde polisler tarafından gözaltına alınarak Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiği öğrenildi. Böylelikle operasyonda gözaltına alınanların sayısı 19’a yükseldi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanların isimleri şöyle:

HDP Diyarbakır İl Örgütü yöneticileri Mehmet Asana, Şeyhmus Yavuz, HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Nasır Yelter ile İlçe Yöneticisi Hüseyin Baran, HDP Bismil İlçe Eşbaşkanı Şakir Demir, HDP Sur Belediyesi Meclis üyesi Ömer Filitoğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü yöneticileri Yasemin Akengin, Mehmet Ali Alkan, Mehmet Süslü ve Abdullah Dengiz, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Erkan Keskin, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)  Şube Yöneticisi Gülhan Tekin, Eğitim Sen 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Arzu Koç, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Şube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şube Eş başkanı Baki Öndeş, Barış Anneleri Meclis üyesi Vesiye Yiğit, TUAYDER Yöneticisi Şehrat Uyanık ve Nazife Yiğit.

Editör: TE Bilişim