Fuat Bulut / Özel Haber

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçe sınırları içerisindeki Ofis semti ve civarında oturan vatandaşlar, son aylarda yaşanan hırsızlık olaylar nedeniyle tedirgin.

Özellikle Kurt İsmail Paşa 2’nci Sokak’ta bulunan Zeki Bilgisayar adlı işyerine bir hafta 3 kez girmeye çalışan hırsızlar, her defasında başarısız oldu. Son olay önceki gün sabaha karşı 04.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre iki hırsız, ellerinde levye ile Zeki Bilgisayar’a girmeye çalıştı. Uzun bir uğraştan sonra işyerine giremeyen hırsızlar, hemen bitişiğindeki Berat Camisi’ne yöneldi.

Tabutu görünce hemen kaçmışlar

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e konuşan Berat Camii İmamı İsmail Güloğlu, gasilhane olarak da kullanılan morg kapısının levye ile kırıldığını ifade ederek, “Saat 03.30-04.00 civarında camiye geliyorlar. Morg kapısını levye ile kırıp içeri giriyorlar. Tabutları görünce de cenaze olabileceği korkusuyla hemen kaçmışlar. Bu olay ahlaki değerlerin yozlaşmasının bir göstergesidir. Bu tür olayların ortadan kalkabilmesi için öncelikle toplumun İslam’ın değer vermiş olduğu ahlaki değerlere sımsıkı sarılması lazım. Ahlaki değerlerle tekrar buluşmadığımız müddetçe yozlaşma gittikçe devam edecektir” dedi. 

Emniyet müdürü’ne çağrı: Bekçiler devriye  atmıyor

Son haftalarda mahallede hırsızlık olaylarının arttığına dikkat çeken İmam İsmail Güloğlu, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne çağrı yaptı:

“Diyarbakır Emniyet Müdürü’ne seslenmek istiyorum. Hırsızlar bizim mahalleyi mesken seçti. Üstelik karakol ve valilik hemen yanı başımızda. Alınan mahalle bekçilerinin amacı bu tür olaylara karşı caydırıcı bir güç olmaktı. Karakol önünde nöbet tutacaklarına, hırsızların en fazla yoğunlaştığı 02.00-06.00 saat dilimi arasında, en azından caydırıcılık yapma mahiyetinde bekçi kardeşlerimiz devriye gezmeleri lazım. Bu devriye olursa bunlar geri çekilir. Emniyetten beklentimiz budur. Bekçiler karakol önünde bekçilik yapacaklarına aslı görevlerine dönmeleri lazım.”

Karakola 50, valiliğe 100 metre mesafede

Hırsızlık olaylarının yaşandığı Kurt İsmail Paşa 2’nci Sokak’taki esnaflar, mahalle bekçilerinin devriye atmadığını, sabaha kadar açık olan fırın ve börekçide oturduğunu öne sürdü. Mahallenin Yenişehir Karakolu’na 50, Valilik binasına da 100 metre mesafede bulunduğuna dikkat çeken esnaflar, “Bekçiler görevlerini yapmış olsaydı hırsızlar da bu kadar cüretkar olmazdı” dediler.

Editör: TE Bilişim