Diyarbakır - Urfa karayolu üzerindeki Kantar Köprülü Kavşağı alt geçidinde zincirleme trafik meydana geldi. 5 aracın karıştığı kaza dün meydana geldi. Aşırı hız ve dikkatsizliğin neden olduğu kazada karayolunun Urfa-Diyarbakır yönünde seyir halinde olan araçlardan 63 AB 135 plakalı otomobil, orta refüje çarptı. 16 LJY 20 plakalı otomobilde ise ancak alt geçidin duvarına çarparak durabildi.

 Kazanın şiddetiyle kullanılamaz hale gelen aracın yerinden fırlayan motoru 34 HC5369 plakalı başka bir otomobilin ön kaputu üzerine düştü. 21 GD 83 plakalı ticari dolmuş ise, yine orta refüjdeki direğe çarptı. 34 VM 7476 plakalı hafif ticari araç da kazadan az hasarla kurtuldu.

 Alınan bilgilere göre, kazada biri ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda trafik polisi, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Trafik polisleri karayolunu çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar daha sonra kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

 Yaralı araç sürücülerinin hastaneye kaldırılmasının ardından kaza yapan araçlar, çekicilere bindirilerek olay yerinden götürüldü. Karayolu yaklaşık bir saat süren temizleme çalışmalarının ardından yeniden trafiğe açıldı.

Editör: TE Bilişim