TEMSİLCİLERİMİZ Avrupa’da turladı. Galatasaray, Trabzonspor ve Sivasspor karşılaştıkları ön eleme turlarındaki rakiplerini eleyerek sıradaki rakipleri bekleyecekler. Galatasaray ilk maçta 1-1 berabere kaldığı rakibi St. Johnstone ile deplasmanda karşılaştı. Baştan sona üstün oynayan temsilcimiz sahadan 4-2 gibi net bir skorla galip geldi ve turu geçmeyi başladı. Yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek olan temsilcimizin bir sonraki rakibi Randers oldu. Galatasaray, Danimarka ekibini de geçip UEFA gruplarına kalmanın hesaplarını yapıyor.

Bir diğer temsilcimiz Trabzonspor, 3-3 biten ilk maçın rövanşında Molde’ye konuk oldu. Çekişmeli geçen maçta temsilcimiz 1-0 öne geçmesine rağmen son dakikada kalesinde gördüğü gole engel olamadı ve maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca maç seri penaltı atışlarına gitti. Hem Trabzonspor’un hem de Milli Takımımızın vazgeçilmezi Uğurcan Çakır, penaltı atışlarında adeta kalesinde devleşti ve takımın turu atlamasında önemli pay sahibi oldu. Yoluna UEFA Konferans Ligi’nde devam eden temsilcimiz, diğer temsilcilerimize nazaran daha zorlu bir kura çekti. Trabzonspor’un bir sonraki öne eleme turundaki rakibi, İtalya’nın güçlü ekiplerinden Roma. Roma bu sezon tecrübeli teknik adam JoseMorinho’yu takım başına getirdi ve eski ihtişamlı günlerine dönmek istedikleri net bir şekilde biliniyor. Fakat Roma-Morinho uyumu beklenenin aksine olumlu sonuçlar doğurmadı. Hazırlık maçlarında takip ettiğim kadarıyla henüz hazır veya oturmuş bir takım yok karşımızda. Bu bizim için bir avantaj olabilir.

Bir diğer UEFA Konferans Ligi temsilcimiz Sivasspor, ilk maçı deplasmanda 2-1 kazanmanın avantajıyla ikinci maça çıktı. Kendi sahasında konuk ettiği rakibi Dinamo Batumi’yi 1-0 geriye düşmesine rağmen turu vermedi ve sahadan 1-1 berabere ayrılarak sonraki tura adını yazdıran taraf oldu. Sivasspor’un sonraki turdaki rakibi ise Danimarka’nın güçlü ekiplerinden Kopenhag.

Öte yandan dün oynanan karşılaşmalar sonucunda Fenerbahçe’nin de rakibi belli oldu. Sarı lacivertliler, Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki ile karşı karşıya gelecek. UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmak için mücadele edecek olan bütün temsilcilerimize yürekten başarılar diliyorum. Buralarda mücadele edecek olmamız hem takımlarımız için ciddi bir maddi olanak hem de ülke futbolu puanı için ayrı bir önem taşımakta.