2020/21 sezonu geride kaldı. Çok sayıda transfer birçok kulüp adına ülkemize geldi. Birçok kulüp açısından çok hareketli geçen transfer dönemi aynı orantıda başarıyı maalesef beraberinde sağlayamadı. Bunun nedeni kulüplerin başarısız bir ortamda sorumluluğu çoğunlukla futbolcu grubuna mal etmesiydi. Bir futbol kulübü önceki sezon alt ligden üst lige çıkması durumunda bile mevcut oyuncu grubunun o başarıyı getirdiği unutulup yollar ayrılıyor ve daha prestijli 10-12 tane transfer yapılarak lige tutunma çabası içerisine giriliyor. Faturayı sadece oyuncu grubuna kesmek, teknik direktöre kesmek veya yönetimleri tek başına değerlendirmek son derece yanlış.

Futbol takımları başkanından yöneticisine, teknik patronundan malzemecisine, kulüp doktorundan çaycısına birçok yapı bir bütün olarak ele alınmalı. Kulüpleri bir çarka benzetecek olursak bu birimlerde bu çarkın dönmesini sağlayan dişlilerdir. Bu dişliler ne kadar sağlıklı olursa, çarkın dönmesi o kadar kolay ve rahat olur. Tabi bu dişlilerin birlikte uyumlu bir ahenkle dönmesi gerekmekte.

Yani kulüplerde iletişim farkındalık çok önemli. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirirse ve çalışmak için sağlıklı bir ortam oluşursa başarının gelmemesi için ortada bir sebep kalmaz. Kadroda istikrar, yönetimde istikrar, bir takım için başarının olmazsa olmazları arasında olmalıdır. Kulüpler kadro istikrarını sağladıktan sonra transfer dönemlerini daha minimalize geçirmelidir.