Batman Belediyesi’nde kayyum yönetimi göreve gelmesinden bu yana 40 işçiyi işten çıkardı.
İşten çıkarılan işçiler DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın Batman Şubesi’nde başlattıkları nöbet eylemine 11. gününde devam ediyor.
Sendikanın şube binasında sürdürülen nöbette, işten çıkarılanların isimlerinin yazılı olduğu pankart ve “Belediyede işçi kıyımına karşı nöbetteyiz” pankartı açıldı.
Genel-İş Sendikası Batman Şube Eş Başkanları Narin Erol ve Çekdar Özlük 2024 yılının son saatlerinde 20 işçinin işine son veren kayyımın önceki gece de 20 belediye işçisini işten çıkardığını belirtti.
Sendika eş başkanları Batman Belediyesi’nde işçi kıyımına karşı birlikte mücadele çağrısında bulundu.
Sendika binası önünde oturma eylemi yapan işçileri bugün 4 Kasım 2024’te görevden alınıp yerine kayyum atanan Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük de ziyaret etti.
Sönük burada yaptığı konuşmada dün gece de Mersin Akdeniz Belediyesi eş başkanlarının tutuklandığını ve belediyeye kayyum atandığını hatırlattı.
Sönük “Belediyelerde tekçi anlayış devreye konulmak isteniyor. Atanan kayyımlar halkın iradesinin yanı sıra işçilerin haklarını da gasp ediyor. Ancak hiçbir şekilde geri adım atmayacağız” dedi.