A MİLLİ Futbol Takımı’mız ilk etap kamp programını Alanya’da geçirmişti. Alanya’da oynadığı hazırlık maçlarında milliler, sırasıyla kardeş ülke Azerbaycan ve Gine takımlarıyla özel maçta karşı karşıya geldi. Azerbaycan’ı 2-1’lik skorla geçen ay-yıldızlılarımız, Gine ile sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçların ardından milliler, kampın ikinci ayağı için Almanya’ya uçtu.

İkinci etap kamp programı için Almanya’ya giden A Milli Futbol Takımı’mızın burada özel maçta karşılaşacağı rakip Moldova oldu. Ay-yıldızlılar Moldova karşısında 58. dakikada Burak Yılmaz, 77. dakikada Cengiz Ünder’in bulduğu gollerle sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrılan taraf oldu. Milliler bu sonuçla beraber Avrupa Futbol Şampiyonası’nı (EURO 2020) beklemeye koyuldu.

Maçın ilk yarısında milliler istekli ve arzulu oyununu sahaya yansıtan taraftı. Çeşitli atak varyasyonlarıyla rakibimiz karşısında etkili olduk ve çok sayıda rakip kalede pozisyon ürettik. Maçın ilk yarısında devreye üstün girecek olan fırsatları yakalayan milliler, ayağına gelen fırsatları tepince ilk yarıda eşitlik bozulmadı ve taraflar 0-0 eşitlikle soyunma odalarının yolunu tuttu.

İkinci yarıda ilk yarıda oynadığımız oyunun bir tık üstüne çıkarak yine rakip kalede pozisyonlar üreten ay-yıldızlı ekibimizdi. Moldova karşısında üstünlüğümüzü kabul ettirmiş ancak henüz gol bulamamıştık. Maç 0-0’lık eşitlikle devam ederken 58’de sihirbaz, kralın önüne yuvarladı ve kral bu pozisyonu affetmedi. Hakan Çalhanoğlusihirbazlık meziyetlerini göstermiş ve topu golcünün önüne bırakmış, Burak Yılmaz affetmemişti. Milliler 58. dakikada Burak Yılmaz’ın kaydettiği golle 1-0 öne geçti ve daha çok pozisyon üretmeye devam etti. Maçın 77. dakikasında bir başka yıldız Cengiz Ünder sahneye çıktı ve skoru tayin eden golü atarak sahadan 2-0’lık skorla galibiyetle ayrılan taraf olduk. Milliler turnuva öncesi oynadığı son hazırlık maçını kazanarak, moral depoladı ve turnuvanın başlayacağı tarihi beklemeye başladı.

Millilerin oynadığı futbol ve gösterdiği mücadele hazır bir takım olduğumuzun göstergesi. Turnuvada bu oyunun biraz daha üzerine koyabilirsek önümüz çok açık. Bekle bizi EURO 2020.