Türkiye liginde uzun bir sezonun ardından Beşiktaş şampiyon oldu. Tarihin en ilginç sezonlarından birine şahitlik ettik. Beşiktaş ile Galatasaray aynı puanla tamamladı. Beşiktaş genel gol averajında 2 gol fazla attığı için şampiyon oldu. Fenerbahçe ise sondan önceki haftada Sivasspor'a yenildiği için şampiyonluğu elinin tersi ile itti. Pandemi nedeniyle ilk defa bir sezonun tamamı seyircisiz oynandı.

Yine sezon başında her takımın yöneticileri "bizi şampiyon yaptırmayacaklar" sözlerini en üst perdeden dile getirdi. Yılların algı yazarı Hıncal Uluç ise her sezon olduğu gibi bu sezonun başında da Fenerbahçe'nin şampiyon yaptırılacağını iddia etti. İfadesi aynen şöyle, "Medyası ve Nihat Özdemir Federasyonu ve Serdar Tatlı hakem kurulu ile Fener şampiyon olacak."

Peki Hıncal Uluç'a sezon tamamlandığında kimse soracak mı bunu? Hayır kimse sormayacaklar her şeyin üstü kapatılacak. Bu sezona ilişkin bazı sorular sormak istiyorum. Gazetecilik soru sormayı gerektirir. Umarım bu sorulara cevap verecek birileri vardır.

Önce Beşiktaş'tan başlayalım, şampiyondan başlayalım.

1-Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 5 Şubatta şu açıklamayı yaptı: "Beşiktaş'ın önü kesilecek, Beşiktaş'ı şampiyon yapmayacaklar' söylemleri var. Bu konuda 2 etmen olabilir ya TFF ya da hakemler. Eğer hakemler Beşiktaş'ın önünü kesecek tarzda bir tavır ortaya koyarlarsa emin olun taş üstünde taş bırakmam, yer yerinden oynar. umuyorum böyle şeyler olmaz!"

Sayın Başkan Beşiktaş şampiyon oldu. Peki kimdi bu Beşiktaş'ın önünün kesileceğini size söyleyenler çıkıp açıklayabilir misiniz?

2- Beşiktaş yöneticisi Emre Kocadağ, "MHK'nin, federasyonun, Türk futbolunun içinde namuslu, şerefli, düzgün insanların olduğuna ben inanıyorum. Beşiktaş'ın önünü kesmek için plan yapacaklarına inanmak istemiyorum. Bu işin organize bir şekilde yapılmak istenmesine inanmak istemiyorum."

Sayın Kocadağ, Beşiktaş şampiyon olduğuna göre artık Türkiye futbolunun, TFF'nin, MHK'nın tertemiz olduğuna inanıyor musunuz?

3- Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "TFF'de maç programı yapanlar neyin peşinde ne yapmaya çalışıyorlar. Biz sahada kazanmak istiyoruz. Saha dışında bazı oyunlar var. Hakemler bize karşı ilginç kararlar veriyor."

Sayın Sergen Yalçın şampiyon olduğunuza göre gerçekten saha içinde mi şampiyon oldunuz? Yoksa Bu maç programlarını yapanlar ve hakemleri atayanlar başarısız mı oldu?

4- Beşiktaş futbolcusu Josef De Souza- Fenerbahçe- Başakşehir maçında teşvik primlerinin dağıtıldığını söyledi.

Sayın Josef De Souza, bu teşvik primlerini kimler kimlere verdi? Eğer siz direk bilmiyorsanız bu bilgiyi kim size verdi? Neden çıkıp bunu açıklamıyorsunuz?

Hadi tamam Beşiktaş şampiyon oldu ve her unutuldu. Sayın Federasyon yetkilileri siz neden bunları hiç sorgulamadınız? Bu iddiaların hepsi çok vahim iddialar. Sizin göreviniz sadece maç takvimi oluşturup, hakem atamaları yapmak mı?

Galatasaray'a gelelim.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in Fenerbahçe hakkında birçok iddiası vardı. Bu iddiaları buraya yazsam sığmaz. Mustafa Cengiz, İrfan Can Kahveci'nin transferi ve Fenerbahçe'nin transfer limiti ile ilgili birçok iddiada bulundu. Derbi'de Fenerbahçe'nin sağlık çalışanı adı altında militanlar aldığını Başkan Yardımcısı Yusuf Günay söyledi. Bunları da daha sonra belgeleyeceklerini öne sürdülar. Aylar geçti ama halla bir belge göremedik.

Sayın Cengiz ve Günay sezonu ikinci sırada yani Fenerbahçe'nin önünde tamamladınız. Lütfen artık çıkıp elinizdeki belgeleri bilgileri açıklayabilir misiniz? Kamuoyu da aydınlansın.

Son olarak Fenerbahçe'ye gelelim.

Fenerbahçe yönetimi ofsayt çizgilerini FETÖ'cülerin çizdiğini iddia etti. Buna yönelik ellerinde belgelerin olduğunu ve savcılıklara verdiklerini söylediler. Aradan aylar geçti ne oldu acaba bu FETÖ'cü VAR operatörleri. Ali Koç, TFF içinde Fenerbahçe'ye karşı bir operasyon içinde olunduğunu söylemişti. Ama bu operasyonun kimler tarafından yapıldığını halla söylemedi. Ali Koç, hakemlerle en az 13 puan kaybettiklerini söylüyor. Aziz Yıldırım zamanında olduğu gibi neden çıkıp görsellerle bunu açıklamıyor. Yayıncı kuruluşa ilişkin iddiaların kaç tanesi teyit edildi. Eğer hakemlerle 13 puan kaybedildiyse o zaman Fenerbahçe zaten Türkiye'nin en başarılı takımı oluyor. O zaman Erol Bulut'u neden başarısız diye gönderdiniz?

Bunlar sadece 3 büyük kulüple ilgili sorular.

Şimdi gelelim diğer kulüplere. Önce proje takımı Başakşehir'den başlayalım. Geçen senenin şampiyonu Başakşehir neden bu sene küme düşmemeye oynadı. Burada yanlış yapılan neydi? Geçen senenin şampiyon hocası Okan Buruk neden gönderildi. Başakşehir'de kazanılan şampiyonluk ve şampiyonlar liginden gelen 100 milyon dolara yakın paraya ne oldu? Başakşehir çok ciddi transferler yapmadı ve birçok oyuncu sattı yüksek paralara.

Hatayspor'da Beşiktaş'a yenilen 7 golden sonra birçok golde hatası olan 6 numara Billong neden kadro dışı bırakıldı? Billong'a ilişkin Hatayspor neden bir açıklama yapmadı?

Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Türkiye Kupası finaline ilişkin "İnşallah Beşiktaş kazanır" dedi. TFF, Odyakmaz'ın bu açıklaması üzerine neden bir soruşturma başlatmadı.

Son olarak ise Türkiye'nin başkenti Ankara'nın artık kulübü Süper Lig'de kalmadı. Ankaralı taraftarlar bunun nedenini soruyor mu acaba? İlhan Cavcav'ın ölümü ve Melih Gökçek'in elini çekmesiyle Ankara takımları neden tepe taklak oldu? Nereye gitti paralar?

Türkiye süper ligi ile ilgili yüzlerce soru sormak mümkün. Ama gördüğümüz kadarıyla son derece amatör bir şekilde yönetilen bir futbol sistemi var. Herkesin söylediği ve yaptığı yanına kar olarak kalıyor. Futbol kalitesi her geçen yıl daha da düşüyor. Önümüzdeki sene daha kalitesiz bir lig bekliyorum. Yakında Kuveyt liginde olduğu gibi başkanlar sahaya inip hakemlerin kararlarını değiştirirse hiç şaşırmayın!

Haftaya Avrupa'nın büyük liglerindeki son durumları yazacağım. Özellikle İngiltere ve İspanya'da çok ilginç sezonlar oldu.