Sevgili dostlar, çok ünlü bir bestedir ne söz yazarını, ne bestecisini hatırlamıyor yarım hafızam. Google soruverin yormayın beni.

 Neden bu başlık devamı malum şarkının “ölmek mi dersin” diye “devamke” şimdiki gençlerin deyimiyle.

Bugün Batman’dan, Van’dan, Diyarbakır’dan, Mardin’den, Gaziantep ve Şanlıurfa’dan özellikle öğretmen dostlardan peşpeşe “pozitifim” haberi aldım. Öyle yaşlı başlı değil 30-40 yaşlarında genç öğretmenler. Çoğu küçücük çocukları ile hatta bir çift ikiz minik kızları ile karantinada olan ve ağrı, sızı semptom ve iki küçük bebek anne baba. Düşünmek bile üzücü. Ama bakanlık düşünmedi okulları açarken öğretmenine sahip çıkıp aşılama önceliği sağlayamadı. Çokça eleştirilen kesimlere sağlanan aşı, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı eğiten öğretmenlere sağlanmadı ne yazık ki. Bir yıldır ne okullarla, ne öğretmenlerle ilgili strateji geliştiremedi yetkili ve ilgilileri. Ön görüsüzlük sonucu onlarca öğretmen ve öğrenci pozitif. Onca canımıza malolan mavi yerini kırmızıya terk etti gitti. Kapanalım, kapanmayalım, ramazan, esnaf, geçim derdi, sorunları sıralamaya sayfalarda yetmez çözmeye aklım da. Bildiğim çok bedel ödendi. Biz yapalım işiniz yoksa işte ramazan, işte fırsat çıkmayalım. Şehirlerimizi covide teslim etmeyelim. Çünkü hastaneler yine dolup taştı. Bunu bilir bunu derim. Canım halkımız yetmedi mi öldüğümüz?

Takın maskeyi, yoksa işiniz adımınızı evden atmayın dışarı derim. Kendinize acımıyorsanız sevdiklerinize acıyın.

Yazının son satırlarını yazarken yayınlanan genelge durumun vehametini gözler önüne seriyor maalesef.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca imzasıyla 81 il valiliğine personel işlemleri hakkında "esnek mesai ve idari izin" genelgesi gönderdi.

Genelgeye göre; “sağlık çalışanlarının izinler durdurulurken, istifa ve emeklilik başvuruları kabul edilmeyecek. Ayrıca, 10 yaş altında çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli sayılmayacak”

Tablo bu işte...