Değerli dostlar öncelikle hem ilimize, hem de takımlarımıza yeni sezon kazasız belasız sakatlıktan uzak ve sonu mutlu bitecek şekilde hayırlı olsun.

İki takımımızdan öncelikle saat olarak daha erken oynanan Diyarbekir ile başlayalım.

Diyarbekir için canlı izlediğimiz maçta direkten dönen bir topu olmasına rağmen üretkenlikten ve bitiricilikten uzak bir ilk yarı izledik. 2. Yarı daha toparlanan özellikle Okan’ın girmesiyle etkisini gösteren son toplardaki şanssızlık ve beceriksiz yüzünden bir türlü bulamadığımız golü, 90 artılarda İbrahim ile bularak vasat üstü oynadığımız maçta 2 puan kaybı bizi çok üzecek derken, mutlu biten bir hal aldık.

Tabi ki 1-0’lık sonuç bizi mutlu etse de ligin başı olması ve yapılacak transferleri de düşünürsek bir nebze umutlandırdı, ama takım içinde mutlaka iyi bir ders olmalı.

5 Ekim'e kadar sürecek transfer sezonu için Diyarbekir’e 3-4 iyi transfer gerekliliği ve takımın zamanla birbirine alışması ile daha iyi sonuçlar geleceğine inanıyorum.

AMEDSPOR İÇİN KÖTÜ HAKEM, KÖTÜ GÜN VE KÖTÜ MÜCADELE

Bu başlıktan da anlaşılacağı gibi özellikle penaltı konusunda büyük soru işaretlerinin olduğu, bazı bölümlerde iyi pas yapan, rakip sahaya oyununu yığmaya çalışan, hatta tercihler ve bitiricilik konusunda biraz etkili olsak golde bulabileceğimiz pozisyonlarda olsa bunlar çok kısa zamanlarda sönük kalınca ve üstüne yaklaşık 30-35 dakika 10 kişi mücadele etmeye çalışan bir de penaltı golü ile yenilen Amedspor için ilk haftadan karamsar bir tablo çizmek istemem, ama şuna dikkat çekmeden de olmaz sanırım. Evet, kötü oynayabiliriz, ama MÜCADELE etmezsek OLMAZ OLAMAZ…

Çok uzatmadan gelecek hafta kadroda değişikliklerin olacağına inandığım deplasman ile birlikte kötü oyuncu grubuna sahip olmayan takımımızın doğru tercihler mücadele istek ve hırsla (tabi halen eksik görünen 3 transferinde tamamlanmasıyla) 6 hafta verdiğimiz Lig'de en az 11-12 puan toplayabileceğine inanıyorum, inanmak istiyorum.

Dikkat ederseniz ilk haftadan ne göğe çıkardık, ne de yerdik, sadece AMAN DİKKAT dedik.

Evet, lig uzun ama bu süreçte tüm takımların hazır olmadığını, bu haftalarda en çok puan toplayanların üstlerde ligi götürdüğünü de tecrübe etmişizdir.

Misli.com’un olumlu yanı takımlarımızı bir nebzede olsa izleyebildik. (Bir daha kaç hafta sonra sıra gelir bilmem artık.)

Olumsuz yanlarına gelirsek, yayın sesinin olmaması ve tek kamera ile götürmeye çalışması.

Tavsiyem ve isteğim ise yetkililer ile görüşmelerin yapılması ve canlı yayınlanmayan takımların maçlarının yayın yapılabilmesine izin verilmesi, takımlarında yakışır şekilde yayın yapabilmesi. 

Ayrıca anlamadığım bir konu da maçlarımızı akşam oynamamız.

İdmanları gündüz yapıyoruz.

İlimizin mevsimine hele ki şu günlerde en alışkın biziz.

Seyirci avantajı içinde olmadığı zaten net.

Peki dışarıdan nispeten de serin yerlerden gelen rakiplere neden bu avantajı sunuyoruz.

Son olarak bu yazıyı Pazar gecesi yollayana kadar BAL Ligi ile ilgili karar açıklanmamışken, üst liglerden ve TFF harcamalarından kesin ama altyapıyı mutlaka oynatın söylemimizi yeniliyoruz.

Başka bir yazıda görüşmek üzere,

Esen Kalın Spor'la Kalın.