Merhaba sevgili dostlar, yılın son günlerinde 2020 videoları düşüyor önüme, ne kadar çok felaket üst üste yaşanmış. Adeta bitmek bilmeyen felaketler yılı. En son 100 yılda bir karşılaşabilinecek pandemi de girmiş hayatımıza.

Hala da dehlizin ucunda ışık yok gibi. Maalesef halen 10’larca bilinmeyenli sorular var cevabını beklediğimiz. Hastalık geriletildi mi? Aşı için umut var mı? Vatandaşa, esnafa destek verilecek mi? Vs vs...

Pandemi ile beraber hayatımıza ekonomik yetememe halleri de eklenmiş. Yoksulluk, yoksunluk hallerimiz tam gaz. Pandemi tüm hızıyla can almaya devam ederken, ekonomideki gidişat da can yakmaya devam ediyor. İnsanlar bir yandan ölümden covidden kaçınmaya, sakınmaya devam ederken, diğer yandan da ölümüne ekmeğin peşinde gitmeye de devam ediyor. Sadece pandemi  can yakmıyor, sokağın canını biranda artan fiyatlar, adalet arayışları, hak hukuk karmaşası da yakmaya devam ediyor. Kuşkusuz bir memnunlar sınıfı mevcut, ama her gün ekmeğinin peşinde koşan sokak pek memnun değil 2020’den.

Yüzbinlerle anılan kapanmak zorunda kalan işyerleri, yarım veya tam kapatılan işyerleri, milyonlarca işsiz kalan insan, gelirleri en az yarı yarıya inen milyonlar oluştu covid ve diğer sebeplerle. Gelen gideni aratır der eskiler, umudumuz 2021’de.

Tecrübeyle sabit suçu yok rakamların veya yılların. Umarım rakamları suçlamaktan vazgeçer, hepimiz önümüze bakıp şöyle bir düşünürüz yeni yılda. Tarih tekerrürden ibaret olmasın gelen gideni aratmasın diye. Ve temennim odur daha az yoksulluk, daha az hastalık, çokça adalet, demokrasi, sağlık, uzlaşı getirsin yeni yıl hepimiz ve coğrafyamıza.