A Milli Futbol Takımı’mız Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO2020) A grubunda mücadele etti. Grubunda İtalya, İsviçre ve Galler bulunan millilerimizin elemelerde gösterdiği performans, bize bu gruptan rahat çıkabileceğimizin göstergesi konumundaydı. Ancak işler beklenenin aksine gelişti. İlk maçta alınan İtalya karşısındaki 3-0’lık mağlubiyet, aslında bizlere çok şey göstermişti fakat ülke olarak buna inanmak istemedik. İtalya her turnuvanın favorisi olduğu gibi bu turnuvanın da favorilerinden biriydi ve bu skoru olağan karşıladık. Ancak sonrasında oynanan Galler maçında her şey biraz daha netlik kazanmaya başlamıştı. Sahadan 2-0 mağlup ayrılan millilerimiz son oynanacak olan maçta varlarını yoklarını ortaya koymaları gerekirken İsviçre maçından da sahadan 3-1 mağlup ayrıldı ve turnuvaya son sırada sıfır puanla veda etti.

Açıkçası söylemek gerekirse turnuvada tek ne yaptığını bilmeyen ve planı olmayan bir takım varsa oda bizdik. Açık ara turnuvanın en kötü takımıydık. Bireysel anlamda çok yetenekli oyuncularımız olmasına rağmen, biz takım olmayı beceremedik. Ne hücum anlamında ne de savunma anlamında bir planımız yoktu. Bu turnuvanın bizim açımızdan özelliği gerek zihinsel gerek fiziksel anlamda hazır olmadığımızın göstergesi oldu. Teknik, taktik, çalışılmış organizasyonlar, hücum varyasyonları gibi terimlere girmiyorum bile. Zaten hazır olmadığımızın en önemli göstergelerinden bir tanesi, turnuvada yediğimiz 8 gole karşı atabildiğimiz 1 gol.

Bu turnuvaya çok büyük umutlarla, hayallerle geldik ve bu sonuçları aklımızdan bile geçirmedik. Çünkü elemelerde gördüğümüz futbolla bu oynamaya çalıştığımız futbol daha doğrusu oynayamadığımız futbol arasında siyahla beyaz kadar fark var. Biz bu değiliz. Potansiyelimizin yarısını bile gösteremeden elendik. O oynasaydı böyle olurdu, şu oynasaydı daha iyi olurdu gibi tartışmalara girmek istemiyorum. Ancak bu kadar kötü oynayan oyuncu grubunda bu kadar ısrar etmenin nedenini de anlamış değilim. Kadroya seçilen Kerem Aktürkoğlu, Taylan Antalyalı, Abdülkadir Ömür gibi futbolcular süre bile alamadılar. Son maçta sahada isyan eden ve bence milliler adına sahanın en iyisi olan Mert Müldür ve turnuvada bizim adımıza attığımız tek golün sahibi olan, bana göre milli takımımızın en teknik oyuncusu olan İrfan Can Kahveci daha fazla sahada süre alamazlar mıydı?