Millilerimiz, hem oynadıkları Azerbaycan ve bu maçtan sonra oynanacak olan hazırlık maçlarından sonra 30 kişi olan kadrosunu, turnuva kuralları gereği 30 olan futbolcu sayısında kadrodan çıkarılacak oyuncular olacak. Şenol hocanın bu seçimi yaparken işi hiç kolay gözükmüyor. Özellikle herkesi görmek ve farklı sistemler denemek adına EURO 2020 öncesi bu hazırlık maçlarının önemi çok büyük.

Hazırlık maçları teknik adamlar için eksiklikleri görmek adına çok önemlidir. Buralarda alınacak galibiyetlere de mağlubiyetlere de çok fazla anlam yüklememek gerekir. Zira bu maçlar takımı görmek, takımı tartmak, eksikleri değerlendirmek, çeşitli varyasyonlar ve setler denemek için varlardır. Bu kapsamda teknik adamlar denedikleri sistemlerin yanında, her oyuncuyu da sahada görmek ister.

Şenol hoca, elindeki kadrodaki 30 futbolcunun neler yapabileceğini görmek adına, bunun yanında 3’lü sisteme kadronun nasıl tepki vereceğini ölçmek adına sahaya çıktı. Maç içinde 3’lü savunmanın bir biri ile uyumsuzluğu gözlerden kaçmadı. Sağ kanatta Mert Müldür, sol kanatta Rıdvan Yılmaz etkisiz kalınca Şenol hoca sistemi değiştirerek 4’lü savunmaya geçti.

İlk 25 dakikada hem hücum anlamında, hem de savunma anlamında istenileni sahaya yansıtmakta güçlük çektik. Değişik oyunları denemek bizim için bir avantaj olabilir. En rahat oynadığımız 4’lü savunma oyunu oldu. Cengiz form olarak kötü gözükmüş olsa da şüphesiz onun bu takıma neler vereceğinin herkes bilincinde. Taylan’ın orta sahadaki direnci Orkun’un hücum anlamında ortaya koyduğu performans ilerisi adına son derece umut vadetti. Birçok pozisyona girdik ama golleri duran toptan bulduk. Bu bizim için bir avantaj ve rakiplerimiz için bir tehdit. Ancak ne olursa olsun akan oyunda da gol bulmak zorundayız.

Milli Takım farklı bir 11 tercihi ile Azerbaycan karşısına çıktı. İlk defa bir biriyle oynayan ve ilk defa ay-yıldızlı formayı terleten futbolcular vardı sahada. Buda beraberinde uyum sorununu getirdi. Bu durum son derece normal ve yine de sahada galip gelmeyi başardılar. Şenol Güneş, bundan sonra oynanacak olan hazırlık maçlarında,kadronun tamamına bakacaktır ve turnuva kadrosunu seçtikten sonra izleyeceğimiz Milli Takım’ın bu turnuvada en az yarı final göreceğine inancım sonsuz.