AVRUPA Futbol Şampiyonası hız kesmeden devam etmekte. Çok heyecanlı ve bol çekişmeli geçen maçlar ve birbirinden güzel gollerle EURO 2020 tam anlamıyla beklenildiği gibi başladı. Statlarda oynanan maçlarda seyircilerin tam kapasite ile olmasa bile yine de orda bulunmaları, bu sporu daha da coşkulu hale getiriyor. Bu turnuvanın normalleşme adına vadettiği güzel ambiyans inşallah bir sonraki turnuvada daha dolu statların habercisi durumunda. Tabi bu denli dünyayı etkisi altına alan bu felaket bizim hayatlarımızda da bir takım durumları etkilemişken, bir adam var ki meteor düşse asla etkilenmeyecek derecede kaldığı yerden devam ediyor. Portekizli Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo, grup maçında karşılaştıkları Macaristan karşısında yine müthiş bir performans göstererek gençlere adeta gövde gösterisi yaptı. Portekiz’in 3-0 galibiyetiyle sonuçlanan mücadelede 36 yaşındaki genç delikanlı 2 gollük performansla yine kendine hayran bıraktı. Turnuva başlamadan önce geçtiğimiz sezon Juventus’un şampiyon olamamasından dolayı eleştirilerin odağında olan Ronaldo, bu turnuva öncesi “takıma ayak uyduramıyor ve çok yaşlı” gibi eleştirilere maruz kalmıştı. Ronaldo, her zaman cevabı saha içerisinde verdi ve polemiklerden uzak durdu.

Eğer ki şanslıysak Ronaldo’yu önümüzdeki iki sene daha izleyebiliriz. Anacak Ronaldo’nun bu performansı onun bu spora hala verebileceği çok şeyin olduğunun göstergesi. 36 yaşındaki bu delikanlının futbolu düşünmediği tek bir an bile yok. Bazıları için bu hayata gözlerini açarken “sporcu olmak için doğmuştur” ifadesi kullanılır. Basketbolda Michael Jordon, teniste RafaelNadal. Futbol içinde Cristiano Ronaldo’yu bu kalıbın içine koymakta herhangi bir sakınca görmüyorum. 36 yaşındaki Ronaldo, kariyerinin belki de son döneminde ve belki yakın bir tarihte futbolu bırakacak. O vücudunun el verdiği kadarıyla sahada olmaya devam edecek ve bizde onu hayranlıkla izlemeye devam edeceğiz.