Şüphesiz ki ülkemizde en çok sevilen spor çoğu ülkede de olduğu gibi futbol. Ancak ülkemizin futbol takımları olduğu kadar, basketbol takımları da var. Euroleague şüphesiz ki Avrupa’nın basketbolda kulüpler düzeyindeki en prestijli kupası. Yani futbolda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ne demekse basketbolda da Euroleague şampiyonluğu o demek. Bu kupayı kazanan kulüp Avrupa’nın en büyüğü unvanını da beraberinde kazanıyor. Bu kupanın son sahibi ise temsilcimiz Anadolu Efes oldu.

Temsilcimiz Anadolu Efes, Euroleague finalinde karşılaştığı İspanyol temsilcisi Barcelona’yı 86-81’lik skorla geçerek kupaya uzanan taraf oldu. Koç Ergin Ataman önderliğinde gelen kupa, ülkemizde büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılandı. Basketbolda doğru yatırımlar beraberinde sonuçları da getiriyor. Temsilcilerimizin başarıları bununla da sınırlı değil.

Filmi biraz başa saracak olursak 1996 yılında Avrupa’da kazanılan ilk kupa olan Koraç Kupası Aydın Örs önderliğinde kazanılan ilk kupaydı. 2010 yılında Erkek Basketbol Milli Takımı’nın Dünya Kupası Finali’nde ABD’ye karşı oynadığı unutulmaz maç ve temsilcimiz Fenerbahçe’nin 2017’de Euroleague şampiyonluğu Avrupa’daki kazanılan başarılardan yalnızca bazıları.Bu başarılar kazanıldığında ne hissettiysek, bugün de ülkemizi gururlandıran Anadolu Efes’in bu başarısına aynı coşku, aynı heyecanla seviniyoruz. Bu başarıların her biri ülkemiz adına yapılmış büyük bir hizmettir.

Bu başarılar futbol, basketbol veya sporun herhangi bir dalında gelmeye devam ettiği sürece şüphesiz ki ülkemizde genç neslin dikkatini çekecek ve spora olan ilgi gün geçtikçe artmaya devam edecektir. Anadolu Efes’in bu başarısını canı gönülden kutluyorum. Dediğim gibi; bu başarı, bu gurur hepimizin.